Grad

Predstavljen projekt “Povratak kući”

hazu povratak kuci

U Zavodu za povijesne znanosti HAZU u ljetnikovcu Sorkočević jučer je predstavljen projekt Sveučilišta u Dubrovniku “Povratak kući”.

Predstavljanje projekta, koji će se odvijati uz potporu Grada Dubrovnika, održano je u sklopu prve radionice projekta ‘Transformacije kolektivnih i individualnih identiteta u Dubrovačkoj Republici od kasnog srednjeg vijeka do 19. stoljeća’, financirane od Hrvatske zaklade za znanost.

Projekt se ogleda prvenstveno u uspostavljanju kontakata s uspješnim Dubrovčanima, primarno znanstvenicima, ali i gospodarstvenicima, koje je životni put odveo van rodnog grada, odnosno njihovom povratku u javni život Dubrovnika i integraciju u projekte koje provode mladi dubrovački znanstvenici.

Tom prilikom gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako se Dubrovnik uvijek naslanjao na vlastitu pamet te kako Grad ima financijske snage i volje da svakome s dobrom idejom ‘ostvari snove’.

Uz članove radionice i studente nove generacije doktorskog studija ‘Povijest stanovništva’, na dvodnevnoj radionici su govorili glavna tajnica Ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Cvjetković, pomoćnik Ministrice vanjskih i europskih poslova RH Hrvoje Marušić, ravnatelj Instituta za antropologiju u Zagrebu Saša Missoni te redovite profesorice na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Božena Vranješ Šoljan i Zrinka Blažević.

Nakon završetka radionice za sudionike skupa priređen je izlet u Konavle.

Pročitajte još

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist