DuList INŽupanija

Predstavljen program Kinookusa

kinookus 01

Jutros je u palači Ranjina predstavljen ovogodišnji program festivala Kinookus.

Središnja tema ovogodišnjeg festivala jest  "Prehrambeni suverenitet". Kroz projekcije filmova na ovu temu, audiovizualne radionice, diskusije i susrete s filmskim aktivistima i borcima za prehrambeni suverenitet, tijekom festivala nastojat će se 'dijagnosticirati' stupanj prehrambenog suvereniteta Hrvatske.
 
Festival ponovo ima pet sekcija – 'Okušavanje', koji obuhvaća filmski natjecateljski dio i retrospektivu u kojem će se za nagrade Veliku i Malu kamenicu, natjecati 40 dokumentarnih i igranih filmova, 'Kinofokus' u koji spadaju predavanja i susreti, 'Kinopokus' sa svojim edukacijskim radionicama; placa lokalnih, tradicijskih i ekoloških proizvoda zastupljena je u okviru sekcije 'Kinolokus', dok sekcija 'Nevigjeno' obuhvaća agro-arheološke biciklističke ture.

Festival će otvoriti film 'Slow Food Story' talijanskog redatelja Stefana Sarda. Priča je to o Carlu Petriniju, utemeljitelju najvećeg svjetskog pokreta za prava malih, tradicijskih proizvođača i očuvanja gastroraznolikosti.
 
Na festivalu će se, među ostalim,  predstaviti  pilot-projekt zaštite vinskog lokaliteta Ponikve, ESSEDRA projekt koji financira Europska Komisija. U sklopu programa gostovat će i istarski chef David Skoko te će biti predstavljena gastro – kultura Krapinsko – zagorske županije.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist