Kultura

Predstavljen “Patuljak – cijeli svijet vrtuljak”

slikovnica juric 12

Knjiga za djecu «Patuljak – cijeli svijet vrtuljak» autorice Slavke Jurić predstavljena je u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad u subotu navečer.

Kako autorica navodi na prvim stranicama knjige, ova pripovijest u stihu namijenjena je «djeci, dječici, djetešcima, djevočuljcima, dječarcima, djevojčurcima…».
 
Slavka Jurić rođena je na otoku Hvaru, gdje je, kako stoji u knjizi, «započela svirati i rime kreirati». Živjela je u Splitu i Zagrebu, a trenutno živi u Dubrovniku. Ovo joj je druga knjiga, a kako je i sama priznala, pisala ju je gotovo dvadeset godina.

– Sad imam mog patuljka, koji svakog dana sve više i više raste, pa mu posvećujem ovu knjigu – kazala je autorica na predstavljanju, a knjigu je na sebi svojestven način predstavio i Tonko Nodilo.
 
U popratnom programu nastupili su kvartet violina Glazbene škole Vela Luka (Meri Atanasov, Dijana Andreis, Lucija Marinović i Miroslav Novak), Ana Hađinac, Ivana Đanić, Helena Tomašković i Meri Atanasov. Dijelove iz predstavljene knjige čitala je Karla Benić.

Pročitajte još

MILJENICI PUBLIKE VEČERAS U DVORU Ansambl Antiphonus i gitarist Petrit Çeku

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist