Kultura

Predstavljanje slikovnice “Mi, superjunaci” u sklopu Mjeseca hrvatske knjige

mi superjunaci

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, Dubrovačke knjižnice ugostit će u subotu, 26. listopada 2024., autoricu Jelenu Mašek, koja će predstaviti svoju edukativnu slikovnicu za djecu starije predškolske dobi pod nazivom “Mi, superjunaci”. Slikovnica je objavljena u nakladi Udruge “Poseban prijatelj”, koja pruža podršku roditeljima djece s posebnim potrebama, uz financijsku podršku Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Predstavljanje će se održati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad, s početkom u 11 sati. Uz autoricu, o slikovnici će govoriti i Dženita Lazarević, predsjednica Udruge “Poseban prijatelj”, koja će istaknuti važnost suradnje na ovakvim projektima i planove za budućnost.

“Mi, superjunaci” prati priču o Dinu, dječaku koji, iako drugačiji, uspijeva biti prihvaćen u svojoj odgojnoj grupi zahvaljujući odgajateljici teti Maji. Slikovnicu su ilustrirali desetogodišnji blizanci Luka i Lela Mašek, zajedno sa svojim prijateljima iz razreda, čime je ovaj projekt dobio poseban, dječji pečat.

Recenzentice slikovnice, među kojima su novinarka HRT-Radija Dubrovnik dr. sc. Silva Povše Capurso, edukatorica doc. dr. sc. Ljiljana Pintarić Mlinar i novinarka Gordana Glibo, naglasile su važnost ove priče u promicanju prihvaćanja različitosti i razvijanju empatije kod djece.

Banner 300x250 DU 1

Ovaj događaj pruža priliku za promišljanje o važnosti tolerancije i međusobnog poštovanja, a djeca i roditelji će imati priliku naučiti kako postati pravi “superjunaci” u svakodnevnom životu.

Jelena Mašek rođena je 1982. godine u Križevcima, gdje je i provela većinu života. Posljednjih nekoliko godina živi i radi u Zagrebu. Tu se u potpunosti posvećuje unaprjeđenju kvalitete života djece i mladih s teškoćama, kako kroz rad u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, tako i članstvom u raznim Udrugama, volontiranjem i pisanjem za djecu. Osim što piše za portale u rubrikama osobnog razvoja, autorica je edukativne slikovnice “Mi, superjunaci”. Majka je troje djece, koje često uključuje u svoje aktivnosti i stvaranje novih djela, kroz ilustriranje.

Pročitajte još

Humanitarni koncert Gorana Karana za Dječji dom Maslina

Dulist

[FOTO] LINĐOVA REVIJA U sklopu Godine UNESCO-ve svjetske baštine prikazane nošnje, pjesme i plesovi

Dulist

‘OD RUHA DO RUHA’ Predstavljena edukativna publikacija za djecu o tradicijskoj odjeći i nakitu

Dulist