Kultura

Predstave za male i velike u teatru!

025prosidba kmd

U Kazalištu Marina Držića ovaj tjedan će se odigrati reprizne izvedbe komedije ‘Prosidba’ koja je premijerno odigrana početkom lipnja. Jednočinka A.P. Čehova u režiji Helene Petković naći će se na repertoaru 25., 26. i 27. lipnja s početkom u 20 sati na Velikoj Sceni, a također u goste stiže ‘Šumastikus’ koji će na Sceni Bursa 27. lipnja zaigrati od 18 sati za one najmlađe 5+ godina!

U komadu ‘Prosidba’ tata i kćer (Branimir Vidić i Jasna Jukić) godinama se pripremaju na dolazak pravog prosca (Zdeslav Čotić). Tko zna koliko ih je u međuvremenu bezuspješno došlo kod uvaženog Stepana Stepanoviča Čubukova prositi ruku njegove kćeri Natalije Stepanovne, ali sve se mijenja kada se u njihovom salonu pojavi Ivan Vasiljevič Lomov, kojem jednostavno više nema druge nego da se oženi!

‘Šumastikus’ u izvedbi umjetničke organizacije TeatruM iz Zagreba je predstava o Rozi i Drašku (autori i izvođači Sanja Milardović i Petar Cvirn). Priča od dva naizgled potpuna različita djeteta, odnosno karaktera.  Zajedno se nađu  u šumi i ovise samo jedno o drugome.
Predstava je zamišljena kao dio projekta koji se bavi osvještavanjem mlađih uzrasta, u rasponu od 5 godina starosti do 14 godina starosti, o znanjima preživljavanja u prirodi, prednostima i manama tehnologije te pravim prijateljstvom. 

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist