Aktualno

PREDSJEDNIK UPRAVE HRVATSKIH CESTA DAO OSTAVKU Tvrdio da mu je dosta

josip skoric nevera peljeski most

Josip Škorić podnio je je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, potvrđeno je Jutarnjem listu u toj državnoj tvrtki. Kako saznaju, s tog mjesta odlazi na vlastiti zahtjev. Riječ je o potpuno neočekivanoj vijesti jer je riječ o jednom od najbliskijih suradnika ministra prometa Olega Butkovića. Prema dostupnim informacijama ministru je još krajem prošle godine rekao da želi otići, a mandat na raspolaganje dao mu je 28. svibnja.

– Kad negdje provedeš toliko godina onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH, a koji su unaprijedili život građanima, a neki od njih će ostati upisani u povijest. Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage – stoji u Škorićevoj pisanoj oproštajnoj izjavi iz Hrvatskih cesta.

Ministar prometa Oleg Butković u pisanoj izjavi Jutarnjem listu navodi “Poštujem njegovu odluku. Ne želim ulaziti u razloge, jer je to njegova osobna odluka. Hrvatske ceste su, u periodu dok je on bio predsjednik Uprave, realizirale brojne projekte, među kojima je svakako najvažniji Pelješki most. Želim mu uspješan nastavak profesionalne karijere”.

U ovom trenutku nepoznato je tko će doći na čelo tvrtke. Prema dostupnim informacijama tvrtku će do izbora novog predsjednika Uprave voditi članovi Uprave Alen Leverić i Željana Šikić.

Škorić je na mjestu prvog čovjeka Hrvatskih cesta bio skoro sedam godina, a sigurno najveći projekt koji je realizirao je izgradnja mosta Pelješac i njemu pristupnih cesta. U tih sedam godina izgrađen je i velik broj državnih cesta i obilaznica gradova.

Škorić je dio osječkog HDZ-a te je bio izabran u prošli saziv Sabora, ali mu je ministar Butković produžio mandat u Hrvatskim cestama.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ Zakon o upravljanju i održavanju zgrada daje priliku mladima da osiguraju dom

Dulist

Za iznajmljivanje stana turistima ili radnicima tražit će se suglasnost suvlasnika

Dulist

[FOTO] ‘Knjige pod stablima’ razveselile Cavtaćane i Gružane, Maja i Bruno Šimleša predstavili knjige

Dulist