AktualnoZanimljivosti

Predsjednik Dubrovačkih trombunjera: Novi barjak sutra ide u procesiju nakon blagoslova

macan novi barjak trombunjeri

Tomislav Macan, predsjednik Društva dubrovačkih trombunjera rekao nam je kako je Društvo moralo dati šivati novi barjak koji će sutra biti blagoslovljen u crkvi Sv. Vlaha, nakon čega s njime idu u procesiju.

– Novi barjak dali smo šivati u obrtu Valentino iz Zagreba. Barjak je replika, morali smo sačuvati originalni motiv koji je umjetničko djelo akademskog slikara Miša Baričevića. On je slikao sv. Vlaha, s druge strane grb Grada Dubrovnika s natpisom Dubrovački trombunjeri – naveo je Macan istaknuvši da je stari grb dotrajao i da jednostavno više nije primjeren za intenzivno korištenje.

– Napravili smo novi barjak za redovno korištenje i taj barjak će se sutra ujutro, prije same procesije, blagosloviti u crkvi Sv. Vlaha – govori Macan.

– Stari barjak za sada čuvamo u našim prostorijama sa svim drugim eksponatima, ako bude sreće i ako dobijemo kakav kvalitetan prostor, da bude neki stalni postav, barjak će dobiti svoje mjesto s uniformom i s našim priznanicama, zahvalnicama, poklonima, odnosno svime što smo kao Društvo kroz godine skupili – rekao nam je Macan.

novi barjak trombunjeri

Pročitajte još

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist