Sport

PREDIVNA SPORTSKA INICIJATIVA ‘Gladiatori’ pozivaju ukrajinsku djecu u Dubrovniku na besplatne treninge

dvorana za borilacke sportove09

Jedna prekrasna inicijativa za svu dječicu iz Ukrajine koja se trenutno nalaze na dubrovačkom području dolazi iz dubrovačkog kluba Gladiator Croatia. Naime, kako su zapisali u komentaru ispod vijesti na Facebooku DuLista, sva ukrajinska dječica su dobrodošla na druženje i besplatne treninge u prostore kluba Gladijator.

-Tko ima izbjeglice neka pošalje djecu u dvoranu da se malo iskaču i opuste u terminima naših dječjih grupa uz profesionalnog trenera koji je također Ukrajinac pa mogu normalno komunicirati – istaknuli su iz Gladiatora, a mi smo ih rado pitali za koji detalj više o ovoj hvalevrijednoj sportskoj inicijativi.

Naglasili su nam tako da se maleni Ukrajinci mogu priključiti dječjim treninzima koji se održavaju svakog jutra u 9.30 i popodne u 16.30 u Gospinom polju u dvorani Gladiatora.

-Njima će treninzi naravno biti besplatni. Odlično je što je i trener iz Ukrajine, bivši trener ukrajinske boksačke reprezentacije, ali ima i posebne treninge za rad s djecom u kojima kombinira trening kroz igru – naglasili su iz Gladiatora.

Riječ je o Sergeju Vakeryni koji je u Ultimate fight klub Gladiator stigao početkom ožujka, a sada će rado zajedno s klubom rado pomoći i malenim Ukrajincima kako bi im boravak u Dubrovniku bio što ugodniji. Dubrovački MMA borac i trener u ovom klubu Kristijan Perak istaknuo je kako su taman otvorili boksački klub i da su željeli dovesti vrhunskog trenera.

-Sergej je u to vrijeme preko zajedničkog prijatelja stupio sa mnom u kontakt i tako nam se sve poklopilo, uspjeli smo ga dovesti. Sergej je ranije puno radio i s djecom, a boks i djeca se slažu odlično. Ne rade na početku samo na boksačkim vještinama, nego i na motoričkim sposobnostima. Tek kasnije djeca uče elemente boksa. Nadam se da će djeca iz Ukrajine koja su u Gradu htjeti doći posebno jer im je i trener Ukrajinac pa da će se malo maknuti od njihove nevolje, ući u dvoranu i vratiti se svom normalnom načinu života. Značit će im to sigurno dosta. Izašli smo im u susret da mogu trenirati besplatno. Koliko god ih dođe, dobro su došli, svaki dan imamo treninge i neće biti problem što se tiče grupa. Kod nas trenira 15-ak djece, a oni će im se priključiti kad dođu – rekao nam je Perak.

Podsjetimo kako su ovog petka iz Crvenog križa izvijestili kako na području Dubrovnika trenutno borave 73 osobe raseljene iz Ukrajine, a među kojima je i 29 djece.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca