Zanimljivosti

Predavanje i radionica Relaksacija smijehom

Smijeh

U subotu, 22. veljače s početkom u 19 sati održat će se besplatno kratko predavanje i meditacija smijeha (u trajanju od cca 45 minuta), a u nedjelju, 23. veljače od 11-16 sati radionica „Relaksacija smijehom – Yoga smijeha“. Mjesto održavanja je Poslijediplomsko središte Dubrovnik.

MEDITACIJA SMIJEHA je iscjeljujuća snaga i dovodi do promjena tamo gdje je osobi najpotrebnija.
Meditacija smijeha je sklop laganih ritmičnih pokreta, vježbi disanja i smijeha. Ona nas snažno unosi u sadašnji trenutak i ako si to dozvolimo, omogućava smijehu da poteče kao mlaz vode iz fontane i pretvori se u duboko i spontano iskustvo doživljaja sebe kroz smijeh.
Meditacija traje 30-tak minuta i za nju ne morate imati predznanje ili posebne fizičke predispozicije.

RADIONICA „RELAKSACIJA SMIJEHOM-YOGA SMIJEHA“
Vježbe smijeha nam omogućavaju terpijsko dijelovanje na tijelo i um. Na način da kroz vježbe smijeha, laganog istezanja, disanja i opuštanja, isključimo racio i predamo se iskrenom, dubokom i iscjeljujućem smijehu.
Vježbajući redovito, vježbe smijeha postaju snažan alat za rješavanje stresa na fizičkom, mentalnom i emocionalnom planu.

Kome je namjenjeno? Ova znanstveno dokazana učinkovita tehnika namjenjena je svima koji rade sa ljudima, zdravstvenim djelatnicma, socijalnim radnicima, učiteljima…. Korisnom se pokazala i kod managera, turističkih animatora..,ukratko metoda je namjenjena svima koji žele ovaj pristup uklopiti i koristiti kao dodatak vlastitoj praksi i onima koji bi se voljeli osjećati lakšima, opuštenijima u svakodnevnim situacijama, osloboditi se svakodnevnog stresa i tenzije u međuljudskim kontaktima, usavršiti vještine samoizražavanja, te ojačati samopouzdanje i osloboditi vlastitu kreativnost.
Na kraju radionice dobiti ćete materijal kojim ćete se moći služiti u daljnjem radu.

Voditeljica: certificirana učiteljica „School of Laughter Yoga“ Danijela Biondić-Vidaković
Kontakt za informacije i prijave: 091 20 88 777 Zrinka ili 099 401 3091 Antonio

 

 

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist