Aktualno

Pred nama je udarni vikend! Putujte noću, koristite alternativne pravce

granicni prijelaz brgat

Pred nama je udarni turistički vikend, koji je ujedno i produženi zbog Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji se obilježava u ponedjeljak 5. kolovoza. Zbog toga iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ističu kako se najveće povećanje prometa, koje može dovesti do dužih čekanja očekuje upravo u dane vikenda, odnosno od petka poslijepodne do nedjelje navečer, te stoga savjetuju izbjegavanje putovanja u to vrijeme i preporučuju putovanje tijekom noćnih sati.
-Također, preporučujemo da se građani neposredno pred putovanje o stanju na graničnim prijelazima informiraju putem službene stranice HAK-a na kojoj se nalaze ažurirane informacije i pregled stanja na graničnim prijelazima putem kamera – ističu iz PU te upućuju građane na moguće alternativne cestovne pravce.
Za MCGP Karasovići (RH/CG) preporučuje se GP Vitaljina. Za MCGP Gornji Brgat (RH/BiH) preporučuje se GP Čepikuće, a alternativa za MCGP Metković i MCGP Gabela Polje su granični prijelazi MCGP Nova Sela, MCGP Prud i MCGP Mali Prolog.
-Vodeći računa o navedenom policija u danima intenzivnijeg prometa planira službu s maksimalno raspoloživim brojem izvršitelja i maksimalnim brojem ulazno/izlaznih traka, a sve kako bi se čekanja na graničnim prijelazima svela na minimum – ističu iz dubrovačke policije.

Pročitajte još

VLADA ODLUČILA Više od 20 milijuna eura za energetsku obnovu OB Dubrovnik

Dulist

Na fakultetima ostalo više od 17 tisuća slobodnih mjesta

Dulist

STANJE NA POŽARIŠTIMA Javlja Hrvatska vatrogasna zajednica

Dulist