AktualnoGrad

Pravedan nema razloga prijetiti koalicijom

gradsko vijece olga muratti

Pravedan nema što istupati iz koalicije, jer je on sam član Upravnog vijeća Javne ustanove Športski objekti koje mora odraditi svoj posao.

Ali UV je površno odradilo svoj posao, a sam Pravedan se koliko ja znam nije pojavio, te su samo 3 člana donijela odluku o izboru. On je dakle odgovoran da UV odradi svoj posao i u to se nemaju što petljati koalicijski odnosi. Kada donesu odluku, moraju je proslijediti Gradskom vijeću. Dok odluka ne dođe na Gradsko vijeće, sve je na UV-u – komentirala je predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti najave čelnika HNS-a Antuna Pravednog kako će razvrgnuti koaliciju.
 
Podsjetimo, Pravedan je najavio izlazak iz koalicije ukoliko na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za kraj ovog mjeseca dođe pred vijećnike prijedlog za imenovanje Pera Šimunovića za ravnatelja Javne ustanove Športski objekti.
 
– Ako sjednica Upravnog vijeća JU Športski objekti nije regularno zakazana, neka sazovu novu sjednicu, donesu odluku i proslijede je Gradskom vijeću. I neka odrade svoj posao – dodaje Muratti. Podsjetila je Pravednog i na funkcije koje obnaša:
 
– Ne znam zbog čega je potrebno prijetiti koalicijom. Mi smo gradski vijećnici i predsjednici stranaka koji moramo odgovorno raditi svoj posao – zaključila je Muratti. Također je dodala kako o mogućem istupanju HNS-a iz koalicije, nije razgovarala s gradonačelnikom Androm Vlahušićem niti s nezavisnim vijećnikom Perom Vićanom.
 
 

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović