Politika

Pravedan: HNS nije potpisao Dubrovački dogovor

gradsko pravedan145

Što se više bliži sjednica Gradskog vijeća (zakazana u subotu, 28. rujna), čini se kako Dubrovački dogovor i nije toliko čvrst kako se na početku činio.

Nakon što se otkrilo da Zoran Milanović nije dao 'blagoslov' dubrovačkom SDP-u  za ulazak u takvu vrstu političkog aranžmana, a gradonačelnik Vlahušić javno isticao da je s Milanovićem sve dogovorio za večerom, pokazalo se kako je gradonačelnik zavarao javnost, ali i svoje koalicijske partnere.

Po svemu sudeći, SDP izlazi iz Dubrovačkog dogovora, jer prema riječima kandidata za predsjednika gradske organizacije Olega Valjala, SDP je osvojio tek tri mandata, što je dovoljno da u Gradskom vijeću bude tek oporba. Prema Valjalovim riječima, ako Dubrovački dogovor služi za osiguranje radnih mjesta, takav dogovor SDP-u nije prihvatljiv.

No, osim što je SDP sve dalje od Dubrovačkog dogovora, očito i u gradskom HNS-u postoje veći problemi. Naime, gradska organizacija te stranke nije potpisala Dubrovački dogovor, što nam je potvrdio i predsjednik Antun Pravedan.
– Nisam potpisao nikakav Dubrovački dogovor, a ako ga je Andro Vlahušić potpisao i stavio pečat Gradske organizacije HNS-a, on za to nema nikakve ovlasti – kazao je za duList Antun Pravedan.

Opširnije pročitajte u novom broju duLista.

Pročitajte još

GUBI LI PENAVA DP? Radić poručio: ‘Ja imam većinu’

Dulist

Preminuo je Predrag Fred Matić

Dulist

Maro Kristić: Dubrovnik je jedan od gradova sa najzagađenijim zrakom u državi

Dulist