Crna kronika

Poznati detalji o uhićenju narko-bande

mup droga oruzje 7480

Poznati su detalji uhićenja petero osoba, navodno povezanih sa švercom droge iz BiH na dubrovačko područje, o čemu je duList već u nekoliko navrata pisao.

Naime, kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split, zajedno sa Službom kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Državnom agencijom za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA BiH) te u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad petoricom hrvatskih državljana zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama u svezi kaznenog djela počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja.
 
Njih se sumnjiči da su se od početka 2013. do 26. rujna 2013.godine na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske organizirali u zajedničko djelovanje radi kontinuirane nabave i krijumčarenja većih količina heroina iz Bosne i Hercegovine u Hrvatske te njegove daljnje preprodaje na području Dubrovnika i Imotskog.
 
U spomenutom razdoblju prokrijumčarili su i preprodali najmanje 2,5 kg heroina, čija se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko milijun kuna.
 
Tijekom jučerašnjeg dana na području Dubrovnika uhićene su četiri, a na području Imotskog jedna osoba. Obavljenim pretragama stanova dvojice uhićenih s područja Dubrovnika pronađena je i oduzeta veća količina domaćeg i stranog novca, pet PVC vrećica s ukupno 64,8 grama marihuane, 9 tableta s liste opojnih droga i 23 komada streljiva različitog kalibra.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica hrvatskih državljana privedena su pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Pročitajte još

Motociklist koji je fizički napao i pljuvao taksi vozača, prekšrajno sankcioniran

Dulist

PROMETNA NESREĆA KOD ZRAČNE LUKE Sudarili se motor i dva automobila

Dulist

Nizozemac kažnjen zbog jurnjave od 202 km/h na autocesti

Dulist