AktualnoCrna kronika

POŽAR NA PELJEŠCU Krstičević hitno sazvao stožer u Orebiću

03092018 krsticevic 5

Zbog požara koji su zahvatili Pelješac, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević hitno je sazvao sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko neretvanske županije koji će se sastati sutra, u srijedu, 26. rujna 2018. u Orebiću.

Na sastanku će se dogovoriti daljnji koraci. Na sastanku će među ostalim biti i članovi Stožera Civilne zaštite Općine Orebić predvođeni načelnikom Stožera Kristijanom Kapitelijem i načelnikom Općine Orebić Tomislavom Ančićem, članovi Stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije predvođeni načelnikom Stožera Joškom Cebalom, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, zapovjednik Zapovjedno–operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Krešo Tuškan, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković i drugi.

Trenutno su na požarištu kod Orebića angažirana tri Canadaira, 50 pripadnika kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga i vatrogasne snage koje pomažu mještanima u borbi s vatrenom stihijom.

Banner 300x250 DU 1

Pedeset pripadnika Hrvatske vojske sa šest vozila će cijelu noć biti angažirana na požarištu.

 

Pročitajte još

KÄRCHER CENTER DUBROVNIK Prepoznatljiv asortiman i odlični popusti na novoj lokaciji!

Dulist

ZBOG VREMENA Triton ni danas nije isplovio – Iz Čistoće se nadaju sutra

Dulist

NOVA PRIJEVARA Ne nasjedajte na investicijske ponude!

Dulist