Zanimljivosti

“Povežite Gornje Čelo s Dubrovnikom”

djuro musladin080

Mještani Gornjeg Čela na Kalamoti uputili su zahtjev gradonačelniku Andru Vlahušiću za uvođenjem brodske linije kako bi i njihovo mjesto bilo povezano s Gradom.  Zahtjev je do sad potpisalo ukupno 258 osoba koje žive na Koločepu tijekom cijele ili veći dio godine.

Oni su se zapravo odazvali na javni poziv građanima, ustanovama i udrugama i tvrtkama s područja Grada Dubrovnika za davanje prijedloga na Proračun Grada Dubrovnika za 2013.godinu.

– Gradonačelnik je lijepo naznačio da Dubrovnik dobro novčano stoji i da će se raditi na prometnoj infarstrukturi i povezanosti i javili smo se da nam se preko GV – a uvede brodska linija. To do sada nije bilo moguće, no s obzirom da je u rujnu  Županijska lučka uprava dovršila novu rivu, koja je koštala  2 milijuna i 800 tisuća kuna, stvoreni su tehnički uvjeti za koji do sada nisu postojali jer brod nije mogao pristati. Sada se i nama može uvesti brodska linija. A to tražimo jer je naselje Gornje Čelo jedino naselje u sastavu Grada Dubrovnika koje do danas nije prometno povezano s Gradom – napominje jedan od mještana Đuro Musladin. Mještani traže, pojašnjava uvođenje dvije dnevne linije tokom cijele godine.

– Smatramo da su prioritetno potrebne dvije dnevne linije tijekom cijele godine, koje će Gornje Čelo povezati s Gradom u polasku i dolasku, u visini iznosa cijene sadašnje brodske karte za Elafite.  Ima Postira ili Nona Ana pa može jedan od njih stati u Gornje Čelo. Mi samo  tražimo minimalne uvjete za život. Jer bez njih i ovo malo djece će se odavde iseliti – naglašava te napominje kako je uvođenje brodske linije za Gornje Čelo prijeko potrebno za opstanak, razvoj mjesta i zaustavljanje demografskog  izumiranja otoka.

Zahtjev je proslijeđen i predsjednici GV Olgi Muratti, a Vijeće Mjesnog odbora Koločep jednoglasno je uvrstilo ovaj zahtjev u svoj plan i program za 2013. te ga također proslijedilo Gradu Dubrovniku.

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist