Aktualno

POTRES U JUGU Bobić i Smodlaka ponudili ostavke, čeka se odluka Uprave

primorje jug66

Nakon utakmice u Zagrebu trener Miho Bobić i njegov pomoćnik Mile Smodlaka su stavili mandat Upravi na raspolaganje. Zato što su Jugaši, moralni i dobri ljudi. Oni su ona generacija koja zna što znači ovakav poraz i neulazak u finale, a ove nove generacije to očigledno ne znaju – rekao je za Dulist predsjednik VK Juga Lukša Jakobušić.

– Nisu to napravili jer misle da su jedini krivci. I to o njima govori. To bih pohvalio i to je dobro u svemu ovome. Uži sastav Uprave se sastao već nakon utakmice u Zagrebu, a Uprava će se sastati ovaj tjedan, sigurno ćemo sve analizirati i reagirati – dodao je Jakobušić.

Jakobušić ispadanje u polufinalu, naravno, smatra neuspjehom. Ističe kako je Uprava prije sezone složila momčad za naslove. Ipak, plan koji je postavljen (naslov prvaka Hrvatske, ali i sva četiri finala) zapeo je već na prvoj prepreci.

– Nismo uspjeli ući u finale, a boli i što nemamo igru. To se vidjelo u Berlinu, potvrdilo u Beogradu, a završilo sa Zagrebom. To nama u Upravi daje znak da nešto ne radimo kako treba – rekao nam je Jakobušić.

– Ovih dana samo razmišljam što krivo radimo. Znam da će nam sad javnost lakše objasniti što krivo radimo. Mi znamo u čemu je problem i to ćemo riješiti – zaključio je zagonetno Jakobušić. Ipak, još jedno pitanje vapi za odgovorom: Što se događa s Nikšom Dobudom?

U Beogradu se kapetan nije ponio kapetanski, kada je nokautirao protivničkog igrača, ‘zaradio’Jugu četiri minute s igračem manje, a sebi crveni karton i suspenziju LEN-e od najmanje jedne utakmice neigranja. Besmisleno, nepromišljeno i za jednog iskusnog igrača, posebno nositelja kapetanske trake, neodgovorno ponašanje. Koje sigurno ima svoju pozadinu.

– I na to pitanje će Uprava dati odgovor. Meni je kao predsjedniku dosta više razgovora o Nikši Dobudu – odgovorio nam je znakovito Jakobušić.

Opširnije pročitajte u novom broju DuLista koji će se od srijede, 24. prosinca, naći na kioscima.

Pročitajte još

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist

Trajekt ‘Oliver’ u kvaru, pluta u Korčulanskom kanalu

Dulist

ODGODA ILI…? Propusnice za zonu oko Grada tek krajem godine, kažnjavanje od 1. ožujka

Dulist