Grad

POTPISANI UGOVORI Udruge mladih uselit će krajem ljeta u nove prostore u Luci

ugovori prostori udruge luka 4

Udruge mladih koje djeluju pod okriljem Centra za mlade Grada Dubrovnika nakon ljeta će useliti u nove prostore u Luci Dubrovnik, a to im je omogućeno potpisivanjem ugovora ove srijede s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem i predsjednikom Uprave Luke Dubrovnik Željkom Ragužem. Uz Centar za mlade pod čijim okriljem, kako je pojasnio gradonačelnik, djeluju Udruga mladih ‘Maro i Baro’, Udruga ‘Bonsai’, UR institut, Udruga ‘Luža’, Društvo Naša djeca, Centar za karijere mladih i ESN (Erasmus Student Network), u novim će se prostorijama naći i udruge tehničke kulture kao što su Futura, STEM garaža, RC Modeli i Foto klub Marin Getaldić.

-Zahvaljujem posebno predsjedniku Uprave Luke Dubrovnik Željku Ragužu što je prihvatio inicijativu Grada Dubrovnika.Ovim ugovorima osigurat ćemo adekvatan prostor za udruge mladih, ali i za one koje su do sada bile smještene u neadekvatnim uvjetima. Dio udruga je bio smješten na plivalištu Jugova bazena koji uskoro ide u rekonstrukciju. Centar za mlade bit će i sjedište Savjeta maldih Grada Dubrovnika i tako smo sve mlade stavili u jedan  uistinu velik prostor od 474  metra kvadratna. Kada se puno mladih nađe u istom prostoru, rađaju se i neke nove ideje i projekti. Nadamo se da će novi prostori ispuniti vaša očekivanja – poručio je gradonačelnik Franković.

Predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž istaknuo je kako je iznimno sretan što je upravo Grad Dubrovnik novi korisnik prostora u Luci.

-S obzirom da tamo već ima djece i mladih koji djeluu i u plesnim grupama bilo nam je važno da oni koji u budućnosti dođu u te prostorije nude sigurnost. Imali smo upite kasina, noćnih klubova i kafića, ali to ne garantira mir. Kad je gradonačelnik poslao upit, objeručke smo prihvatili. Ugovor je potpisan na tri godine uz mogućnost produljenja. Krajem ljeta udruge bi trebale useliti u Luku. Imat će svu potrebnu logistiku Luke Dubrovnik, bit ćemo im na raspolaganju – istaknuo je Raguž.

Pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Đivo Brčić naglasio je kako će neke od udruga prostor u Luci koristiti na dnevnoj bazi, dok će pak druge povremeno. Centar za mlade koji će rukovoditi cjelokupnim prostorom, rekao je pročelnik, napravit će kalendar korištenja.

-Do kraja tjedna imat ćemo procjenu troška pregrađivanja. Pohvalio bih mlade što su bili voljni u tome pomoći – rekao je Brčić.

Ispred udruga mladih zahvalila je voditeljica Centra za mlade Belinda Marić istaknuvši kako ove udruge već odavno traže adekvatan prostor koji će zadovoljiti njihove potreba.

-Mladi maju želju i volju za radom, prisutne su udruge različitih aktivnosti, sigurna sam da će se učvrstiti i suradnja među udrugama, što će rezultirati novim, kvalitetnim projektima – zaključila je Marić.

 

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist