Grad

Potpisan ugovor za izvođenje građevinskih radova na knjižnici u TUP-u vrijedan više od 1,5 milijuna eura

frankovic grad Knjiznica ugovor1

Do kraja godine Grad bi trebao dobiti novu knjižnicu u prostorima TUP-a u Gružu. U nazočnosti gradonačelnika Mata Frankovića, danas je u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika potpisan ugovor za izvođenje građevinskih radova na objektu. U ime Dubrovačkih knjižnica potpisala ga je ravnateljica Lucija Bjelokosić, a u ime odabranih izvođača radova direktor tvrtke MEDIUS d.o.o Pero Jahud i direktor tvrtke Posta d.o.o. Toni Bašica.

-Uređenjem ovog prostora unutar TUP-a transformirat ćemo ga u knjižnicu koja će pokrivati različite aspekte knjižnične djelatnosti, od depoa za obvezni primjerak Znanstvene knjižnice u Dubrovniku, što nam je do sada bio problem, do ovog drugog dijela koji će biti namijenjen svim generacijama Dubrovčana, od najmlađih do najstarijih. U tom će se prostoru događati i različiti programi, sadržaji, imat će čitaonicu i slično. U trenutku kada smo kupili TUP prije više od dvije godine, rekli smo da će TUP biti centar kulturnog života u Gružu i on to uistinu korak po korak postaje. Brojne kulturne ustanove i institucije našle su svoje mjesto unutar kompleksa TUP i sada se veselimo do sada najvećoj pojedinačnoj investiciji – kazao je gradonačelnik Franković.

Danas potpisan ugovor za izvođenje građevinskih radova vrijedan je 1.584.055,25 milijuna eura s PDV-om. Nositelj investicije su Dubrovačke knjižnice, a u preuređene prostore preselit će gruški ogranak knjižnica, koji će biti smješten u prizemlju, dok će u suterenu biti depo Znanstvene knjižnice za građu, trenutačno smještenu u ljetnikovcu Skočibuha.

Buduća knjižnica u TUP-u projekt je koji će transformirati industrijski kompleks i dati mu novi duh te dodatno otvoriti TUP prema građanima. Obuhvaća unutarnje uređenje oko 700 metara četvornih prostora knjižnice te uređenje okoliša u kompleksu bivše Tvornice ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda.

Rok završetka izvođenja radova je šest mjeseci od dana uvođenja u posao, nakon čega će uslijediti uređenje i opremanje prostora.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist