Grad

POTPISAN UGOVOR Mokošica će napokon dobiti judo dvoranu kakvu zaslužuje

judo dvorana mokosica ugovor 8

Ugovor o izvođenju radova adaptacije judo dvorane u Mokošici potpisali su ove srijede dubrovački gradonačelnik Mato Franković i ispred izvođača radova tvrtke Texo Molior Antonio Deranja.

-Danas započinjemo s jednim iznimno važnim ciklusom ulaganja Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. Posljednje takvo ulaganje dogodilo se negdje 2000. – ih godina kada se natkrio Jugov bazen. Od tada do danas nije bilo značajnog ulaganja u sportsku infrastrukturu, a i godinama prije nije se uložilo gotovo ništa. Danas smo potpisali ugovor o obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici koja je do sada djelovala u priručnim uvjetima, a u budućnosti će biti uređena po svim sportskim standardima i siguran sam da će se brojna djeca u Mokošici upravo odlučiti za ovaj sport. Vrijednost investicije judo dvorane u Mokošici je 3,83 milijuna kuna s PDV-om, a rok izvođenja je 90 dana od uvođenja u posao. Nadamo  se da će izvođač sve završiti u roku. Do kraja godine imat ćemo gotovu judo dvoranu u Mokošicu na ponos cijelog grada – rekao je gradonačelnik Franković te najavio dodatne investicije u sportsku infrastrukturu.

-Nakon ovog ugovora vrlo skoro slijedi i obnova Jugovog bazena, a paralelno ćemo graditi i hangar za Veslački klub Neptun. Vrlo skoro počinje i gradnja novog terena u Gospinom polju. Početak svih ovih radova dogodit će se kroz ovaj mjesec – istaknuo je Franković.

Blaž Pezo kao predsjednik Škole juda Mokošica istaknuo je kako je ovaj projekt veoma bitan za stanovnike Mokošice, a posebno za najmlađe koji je preko 80 svake godine. Dodao je kako su uvjeti u kojima su do sada radili bili takvi da se ‘moramo diviti tim ljudima da su uopće okupljali djecu’.

-Ovo je projekt koji će podignuti kvalitetu njihovog života i treninga, a ovime nećemo riješiti samo judaše, već i rekreativce. Imamo veliki interes žena koje žele svoje slobodno vrijeme provesti na rekreaciji, a koje do sada nisu imale uvjete. Mokošica već dulje vapi za adekvatnim društvenim prostorima i mislim da će ova polivalentna dvorana obogatiti društveni život Mokošice – naglasio je Pezo.

Trener Judo kluba Mokošica Boris Čikato kratko je zahvalio Gradu Dubrovniku što će im omogućiti adekvatne uvjete kako bi mogli imati što bolje sportaše te nizati što izvrsnije uspjehe.

-Nastojat ćemo u što kraćem roku ispuniti očekivanja i urediti dvoranu da djeca mogu što prije krenuti s vježbanjem i radom u novoj dvorani. Radovi nisu pretjerano zahtjevni. Riječ je o sanaciji krova, unutarnjih prostorija, podloge – rekao je ispred tvrtke Texo Molior Antonio Deranja.

Inače, projektom funkcionalne adaptacije prema glavnom projektu arhitektonskog studija nona d.o.o. zadržava se osnovna podjela prostora u dvije cjeline uvjetovane nosivom konstrukcijom građevine. Velika judo dvorana ostat će stoga u istim gabaritima, ali joj se priključuje prostor bivše strojarnice kao servisno spremište za sprave. Postojeći ulazni dio dijeli se u dvije cjeline s tim da se prvi dio spušta u odnosu na ostatak suterena i sastoji se od ulaznog prostora s garderobama i pratećim sadržajima, malim spremištem i kabinetom za trenere. Drugi dio koji je na visinskoj kvoti velike judo dvorane prenamijenit će se u dodatni prostor za vježbanje, a zahvaljujući pomičnim harmo stijenama bit će ga moguće koristiti kao jednu veću ili dvije manje prostorije.

Prostorija za kino projektor prenamjenjuje se u smještajni prostor za gostujuće trenere, a uredit će se i trijem na južnom pročelju, sanirat će se dio fasade te promijeniti podna obloga i obloga stepeništa. Zbog prokišnjavanja ravnog prohodnog krova iznad dvorane, koji služi i kao prilaz ulazima u stanove, sanirat će se i cijela terasa.

Podsjetimo, upravo je DuList još krajem ožujka prvi pisao o nesnosnim uvjetima u kojima mali mokošički judaši treniraju. Zgrada je derutna, prokišnjava te je posvuda tufina. Ulaganja u njezinu sanaciju bila su nužna, a sada su to mokošički mališani napokon i dočekali.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist