Grad

POTPISAN UGOVOR Kreće obnova nogometnog i košarkaškog igrališta u Gospinom polju

1 11

Gradonačelnik Mato Franković, u ime Grada Dubrovnika kao investitora, i direktor tvrtke Edel sport d.o.o. direktor Igor Gavranović u ime izvođača, potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na uređenju i opremanju vanjskih sportskih terena u Gospinom polju.
Projektom se planira renovacija vanjskog igrališta podijeljenog na dva dijela, nogometno i košarkaško, smještenog uz samu Sportsku dvoranu, s ciljem unapređenje sportske infrastrukture Grada i osiguranja adekvatnih uvjeta za trenažni proces sportskih klubova. Gradonačelnik Franković najavio je radove u trajanju od četiri mjeseca. Ukupna površina zahvata iznosi 2875 metara četvornih i objedinjuje sportsko igralište za mali nogomet dimenzija 55 x 36 metara, s tribinama i reflektorima, kao i vanjski teren za košarku dimenzija 28 x 14 metara s nenatkrivenim tribinama sa zapadne strane. Pristup vanjskom igralištu i tribinama već je prilagođen osobama s invaliditetom – priopćili su iz Grada Dubrovnika.
-Prvi teren je nogometni teren za treninge i U8 kategoriju. Planira se zamijeniti umjetna trava, formirat će se prostor za klupe za igrače. Uredit će se zid i betonske tribine na koje će se staviti plastične klupe. Zamijenit će se i dotrajale ograde, ali i golovi. Drugi teren će se urediti za košarku, ali i za odbojku i badminton. Bit će više sportova, jer su mnogi klubovi istaknuli kako im treba i vanjski teren za trenažni proces ljeti – istaknuo je gradonačelnik Franković.
Vrijednost ugovorenih radova je 334.720,50 eura s PDV-om. Gradu Dubrovniku su, putem Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta, odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 199.084,00 eura za ove radove, dok će preostali iznos Grad osigurati iz vlastitih sredstava.
Uz ovu značajnu investiciju, uskoro će započeti i izgradnja prvog boćarskog doma Đuro Miletić, kao i cjelovita obnova dvorane u Gospinom polju, a u tijeku su radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za VK Neptun.
-Ova gradska uprava u posljednjih sedam godina pokrenula je niz investicija u desetljećima zanemarenu sportsku infrastrukturu. Izgrađena je judo dvorana u Mokošici, nogometni teren u Gospinom polju, sportska dvorana OŠ Montovjerna, dvorana za borilačke sportove Gospinom polju, obnovljene su sportske dvorane u OŠ Lapad i OŠ Centar. Također, Grad Dubrovnik je značajnim sredstvima prije nekoliko godina sufinancirao izgradnju hangara Jedriličarskog kluba Orsan – podsjećaju iz Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

BURA DOBRO RASHLADILA MORE Sa rekordnih 30 temperatura ‘pala’ ispod 22 Celzijeva stupnja

Dulist

Marin Murati: U Šipanskoj luci nam je gore nego ste napisali! Grad nas ignorira!

Dulist

Crveni križ postaje član platforme s besplatnim psihosocijalnim savjetovanjem

Dulist