Grad

POTPISAN UGOVOR Kreće energetska obnova Cicibana, slijede i brojni projekti

ciciban ugovor frankovic naslovna

Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Ciciban potpisali su ovog utorka gradonačelnik Mato Franković i izvođač radova Damir Blažević ispred izabranog ponuditelja, trgovačkog društva Lapad Graditelj d.o.o.

Riječ je o projektu vrijednom 1,2 milijuna kuna u sklopu kojeg će se Radovima grijani prostor od 903 kvadratna metra toplinski izolirati s unutarnje i s vanjske strane, a radovi će obuhvatiti i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode i ostale potrebne radove predviđene projektom.

-Ovo je prva u nizu ovogodišnjih energetskih obnova. Prvi ugovor koji potpisujemo je za energetsku obnovu vrtića Ciciban vrijednu 1, 2 milijuna kuna, a izvođač se obvezao izvršiti radove u roku od 150 kalendarskih dana ili oko pet mjeseci. Sredstva za ovu energetsku obnovu osigurana su iz bespovratnih sredstava EU. Iznimno nam je važno podizati kvalitetu standarda osnovnoškolskog i predškolskog obrazovanja. Pred nama su brojne investicije u predškolskom odgoju – rekao je gradonačelnik Franković.

V.d. ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać istaknula je kako je ponosna, sretna i zahvalna što Ciciban ide u energetsku obnovu te kako se nada da že radovi biti brzi i kvalitetni.

-Nadam se da ćemo i ovaj posao završiti brzo i kvalitetno. Radit će se na obnovi krovišta, zamjeni fasadnih otvora te solarnog sustava – kratko je poručio Blažević ispred izvođača radova.

Gradonačelnik Franković naglasio je kako će Grad u ovoj godini provesti dvije energetske obnove brtića – Ciciban i Izviđač te OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića.

-Čekamo novi natječaj za energetsku obnovu. Pripremili smo za njega veliki projekt energetske obnove sportske dvorane u Gospinom polju vrijedan više od 20 milijuna kuna. To je vrlo zahtjevan projekt – poručio je Franković.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je osigurao nešto više od milijun kuna bespovratnih EU sredstva za energetsku obnovu Cicibana i to ugovorima sklopljenim s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 527.169,73 kuna te dodatnih 490.667,71 kuna sukladno odluci Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist