Aktualno

Poticaji za zapošljavanje bivših zatvorenika

shutt zatvor pritvor 1

Tvrtke koje zaposle bivše zatvorenike dobit će od države poticaje u rasponu od 18.748 do 36.360 kuna, ovisno o stručnoj spremi.

Naime, kako piše 24 sata, bivši zatvorenici spadaju u kritičnu skupinu kad je riječ o zapošljavanju pa se zato isto i potiče, no ne samo zapošljavanje bivših zatvorenika već i onih koji odslužuju uvjetnu kaznu. U toj kritičnoj skupini tako će se, piše dalje 24 sata naći bivši ministar Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić te bivši premijer Ivo Sanader, ako bude pravomoćno osuđen, a mi ćemo dodati i aktualni dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ako bude pravomoćno osuđen, jer bi u tom slučaju spadao u skupinu onih koji odslužuju uvjetnu kaznu.

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih sindikata pozdravlja ovu Vladinu mjeru napomenuvši kako oni koji spadaju u tu skupinu izrazito teško nalaze posao.
– Smatram da bi trebali imati jednake šanse kao i svi drugi jer su odradili kaznu koju im je naložio sud – izjavio je Krešimir Sever za 24 sata, te dodao:

– Ako ne mogu regularnim putem pronaći posao, vjerojatno će biti primorani ili raditi na crno ili se prepustiti kriminalu bez obzira jesu li već zbog toga služili kaznu ili zbog nekog drugog dijela. Svakako im treba omogućiti da se vrate u životnu kolotečinu. 

Pročitajte još

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović