Grad

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

ograde grad10

Na ukupno sedam lokacija na širem gradskom području bit će postavljeno gotovo 800 metara novih pješačkih i prometnih ograda. Riječ je o gradskom programu pojačanog održavanja javnih i prometnih površina čiji su radovi vrijedni 135.237,50 eura (s PDV-om).

Pješačke ograde do sada su postavljene u ulici Bana Josipa Jelačića (300 metara), u naselju Zlatni potok (120 m) kao i u ulicama Ivana Matijaševića (100 metara) i Od Izvora u Novoj Mokošici (100 m). Na ulazu u naselje Nuncijata postavljena je zaštitna pješačka ograda u dužini 15 metara, kao i u Komolcu (kod „plinare“).

U Ulici bana Josipa Jelačića izvršena je zamjena stare i dotrajale prometne ograde (odbojnika), koji je zamijenjen pješačkom ogradom. Preostalo je još novu zaštitnu odbojnu ogradu postaviti u Ulici Iva Vojnovića i to u dužini od 120 metara na potezu poviše DV Palčica.

Nakon završetka postavljanja ograda uslijedit će radovi postavljanja rukohvata u preko 25 pješačkih ulica u Gradu Dubrovniku, investicija koja je vrijedna 115.992,50 eura s PDV-om.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist