Hrvatska

Poštanska podrška našoj reprezentaciji

Marka za reprezentaciju

Sreća je htjela da upravo Hrvatska 12. lipnja otvori mundijal u Sao Paulu. Spektakularni, gotovo svemirski čin neprocjenjiva je promocija za našu zemlju, a prijenos će na TV ekranima pratiti milijarda ljudi. Otvorenje Prvenstva popratit će i Hrvatska pošta istog dana izdavanjem prigodne poštanske marke, pišu iz Hrvatske pošte.
Poznata izreka kaže da je u Engleskoj nogomet rođen, a u Brazilu živi na svoj najbogatiji i najprirodniji način. Brazil je organizator 20. Svjetskog nogometnog prvenstva, i to drugi put u povijesti, ponovno nakon 64 godine. Prva prepreka Selecau ili Kanarincima – kako zovu Brazilce – upravo je Hrvatska. Od toga kako ćemo se nositi na startu s domaćinom možda su važnije utakmice s preostala dva takmaca u skupini: s Kamerunom u Manausu 19. lipnja i s Meksikom u Recifeu 23. lipnja. S obzirom na to da 2002. i 2006. nismo prošli prvi krug te da se na Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. nismo ni plasirali, ove godine na Prvenstvo odlazimo s velikom nadom da ćemo se naći u osmini finala.
Ova marka najnovija je u dugom nizu poštanskih maraka kojima je Hrvatska pošta obilježila važne sportske događaje, bila to nogometna bilo rukometna prvenstva ili pak Olimpijske igre, uspjehe naših skijaša, vaterpolista, atletičara i brojnih drugih sportaša koji su diljem svijeta pronijeli glas o našoj zemlji. Ovim putem Hrvatska pošta želi puno uspjeha našoj nogometnoj reprezentaciji!
Prigodnu poštansku marku FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu Brazil 2014., nominalne vrijednosti 7,60 kn, dizajnirao je Borut Benčina, akademski slikar grafičar iz Zagreba. Naklada maraka iznosi 200.000 primjeraka, a tiskane su u arčiću od devet maraka s privjeskom. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana, a žig prvog dana bit će u uporabi 12. i 13. lipnja 2014. godine u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.

Pročitajte još

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović