Aktualno

Postaja prometne policije Dubrovnik povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila održala druženje s građanima

dan policije 3

Postaja prometne policije Dubrovnik, povodom obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila – njenog zaštitnika, održala je na Pilama druženje s građanima.

Pod geslom ”Dan sigurnosti u prometu” posjetitelji su imali prilike vidjeti rad prometne policije koje nemaju priliku gledati u svakodnevnici  te su dobili potpune informacije o svemu što ih interesira.

Također su mogli obići štand na kojem su se dijelili promotivni materijali, prikazivali uređaji za nadzor brzine, uz pojašnjenja njihova rada, te je ukazano na štetnost alkohola, droge i lijekova u prometu, a svi zainteresirani mogli su se podvrgnuti i ispitivanju prisutnosti alkohola.

Osim toga, uz predočenje osobne iskaznice ili vozačke dozvole, oni koji su to željeli, dobili su uvid u prekršajnu evidenciju i broj negativnih bodova.

Prometna policija je građanima predstavila i svoja vozila, a naposljetku propagirala i poželjno ponašanje u prometu zbog zaštite djece, mladih i ostalih najranjivijih sudionika u prometu.

Banner 300x250 DU 1

Osim policije, na Pilama su svoj štand imali i predstavnici Hrvatskog autokluba iz Zagreba koji su posebno za ovu priliku izložili vozilo, simulator okretanja na krov u prometnoj nesreći, na kojem su zainteresirani mogli isprobati svoje vozačke sposobnosti i nakratko osjetiti kako izgleda okrenuti se na krov u prometnoj nesreći.

Ovom druženju su se priključili i djelatnici Gorske službe spašavanja.

 

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

Ministar Dabro na radnom sastanku i obilasku proizvođača doline Neretve

Dulist

[TEMAT MORE] Nakon 30 godina čekanja, Cavtat dobio novu rivu

Dulist

ZRAČNI PROMET Letovi se preusmjeravaju i kasne

Dulist