Aktualno

Poskupljuje gradski prijevoz! Saznajte koliko

libertas,autobus,remiza1

Libertas poskupljuje cijene karata kako pojedinačnih, kupljenih u ili izvan vozila, tako i građanskih mjesečnih karata.

Kako je objasnio direktor Libertasa Đuro Deranja zahtjev za poskupljenjem karata već je predan. 'S' karte, koje se kupuju izvan vozila, poskupljuju s 10 na 12 kuna, a one kupljene kod vozača u autobusima krešit će s 12 na 15 kuna. Građanski abonamenat poskupljuje s 200 na 250 kuna, no zato će pojeftiniti učenički pokaz s 80 na 50 kuna.

Zamjeniku gradonačelnika Niku Šalji ovakav potez nije bio baš jasan jer, kako je istaknuo, odstupa od stavova i planova gradske uprave, iako, naglasio je, pojedinačne karte ne kupuju baš građani nego gosti.

– Za abonamente je čak bilo razgovora da će ići i besplatno, a sad idemo na poskupljenje. Malo mi je to u suprotnosti s našim stavovima – rekao je na kolegiju direktora komunalnih poduzeća Niko Šalja.
Tada je Deranja objasnio kako će učenički pokazi pojeftiniti.

– Ove strukture karata najmanje koriste građani, kao i sve socijalne skupine čije karte nismo mijenjali – istaknuo je Đuro Deranja.

No, ovim putem i Libertas i gradsku upravu podjećamo na prije dva mjeseca objavljenu vijest na stanicama Grada Dubrovnika kako će "u iduće dvije godine gradski javni prijevoznik Libertas uz pomoć Europske banke za obnovu i razvoj obnoviti svoj vozni park bez povećanja cijena karata."

Doduše, kredit još nije realiziran, autobusi nisu kupljeni, ali je tada trebalo jasno reći – poskupit ćemo prije uzimanja kredita pa se zaduženje neće osjetiti kroz novo, dodatno povećanje cijena karata!

 

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist