Aktualno

POSKUPILO ILI NIJE? Pitali smo Sanitat koje su izmjene oko PPK!

parking sanitat014

Zašto je Sanitat bez ikakve najave i obavijesti promijenio način naplate povlaštenih karata? – pitanje je koje nam proteklih dana postavljaju brojni ogorčeni čitatelji koji više ne mogu kupiti PPK samo za jednu parkirališnu zonu, već moraju plaćati objedinjenju kartu za 2. i 3. zonu, što znatno poskupljuje njihove mjesečne troškove. Stanovnici susjednih općina tako sada za parking moraju izdvajati mjesečni iznos od čak 31,85 eura.
Kada je i za koga došlo do ove značajne promjene upitali smo Sanitat.
Iz Sanitata objašnjavaju kako je odluka izglasana na Gradskom vijeću još početkom svibnja ove godine te napominju kako nije došlo do poskupljenja. Navode kako su na temelju suglasnosti Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, kao isporučitelj komunalne usluge parkiranja, donijeli Opće uvjete isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama na području Grada Dubrovnika, nakon čega je dobivena suglasnost na Cjenik isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama na području Grada Dubrovnika.
-Izmjenama Općih uvjeta isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama na području Grada Dubrovnika definirano je da PPK za jednu zonu mogu kupiti isključivo stanovnici te zone, a za ostale korisnike koji nisu stanovnici zone takva parcijalna kupnja nije moguća. Također, dodatno je regulirano pravo na korištenje PPK temeljem prebivališta, odnosno boravišta po parkirnim zonama, kako za fizičke tako i za pravne osobe, čime su javna parkiralištima na području Grada Dubrovnik postala pristupačnija korisnicima PPK, obzirom da je kupnjom objedinjene PPK za zonu 2. i 3. (za korisnike s administrativnog područja Grada i susjednih općina), proširena mogućnost korištenja parkinga u kontaktnoj zoni te je omogućeno korištenje parkirališta u zoni 4. – Izvan ulično parkiralište Gradac – odgovorili su iz Stanitata.

sanitat cijene

Foto: Printscreen

 

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist