Grad

POSJETILI SMO FRIZERSKI U GRADU ‘Mušterije su jedva dočekale, peti mjesec nam je popunjen’

frizeri povratak 4

Drugim valom popuštanja mjera s radom su, među ostalima, započeli i frizerski te kozmetički saloni. Kako je bilo i očekivano, nakon mjesec i pol dana otkako je odlukom stožera zabranjen rad frizerskih salona i salona za ljepotu, Dubrovčani su pohrlili svojim frizerima.

Princip rada u ovim izmijenjenim uvjetima uzrokovani pandemijom koronavirusa ponešto je drukčiji te se propisanih mjera moraju strogo pridržavati frizeri, ali i mušterije. Frizeri rade pod maskom i vizirima, ugradili su pleksiglas, a mušterije su dužne pri ulasku obavezno dezinficirati ruke, ponijeti zaštitnu masku za lice te doći bez pratnje kako bi se gužve što više smanjile. Prethodno se kod frizera potrebno najaviti na telefon te strogo poštovati zakazano vrijeme dolaska.

Mi smo odlučili prođirati ovog ponedjeljka gradom i ‘zaviriti’ u nekoliko frizerskih salona kako bismo se iz prve ruke uvjerili kako provedba mjera izgleda u praksi. Frizerski saloni spremni su za rad, ispred pojedinih salona mušterije čekaju vani držeći propisanu distancu. Porazgovarali smo nakratko s frizerkama u salonu Blondie koje su danas također počele s radom.

-Danas smo napokon ponovno otvorile vrata svog salona i sretne smo što radimo. Nismo radile od 19. ožujka, dakle, mjesec i pol dana. Šišale smo samo doma svoje, iako, imale smo pozive mušterija tijekom zabrane da ih dođemo ošišat, ali to, naravno nipošto nije bilo izvedivo. Najteže je bilo onim mušterijama koje su navikle barem jednom tjedno dolaziti u frizera. Već smo popunjene kroz cijeli svibanj – otkrile su nam Ana Di Liddo i Dragana Žabić iz salona Blondie u Ulici svetog Josipa.

Propisane epidemiološke mjere su stroge, istaknule su nam ove dvije frizerke. Moraju koristiti dezinfekcijska sredstva, a dozvoljene su samo po dvije mušterije svako dva sata. Iza svake mušterije potrebno je sterilizirati svu opremu, a tijekom šišanja koriste jednokratne mantile i šugamane.

-Grad nam je sad pust i tužan, nadamo se da će se sve uskoro pokrenuti. Mi smo sretne što smo mogle početi s radom. Dobro su nam došle i potpore Vlade koje smo koristile. Poštujemo sve propisane mjere, ali najteže nam ipak pada raditi s vizirima. Jako nam je vruće s njima maskom, a još kad upalimo fen… Ali, priviknut ćemo se, važno je da radimo – zaključile su Di Liddo i Žabić.

 

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist