Županija

POSEBNA FESTA U STONU Misa u Parčevoj crkvi prvi put nakon 20 godina

ston festa

Središnje misno slavlje povodom Feste sv. Vlaha održat će se u Stonu u Parčevoj crkvi prvi put nakon potresa 1996. godine.

Misu, koja će se održati na dan Feste, u petak 3. veljače u 10 sati, predvodit će pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško, a načelnik općine Ston Vedran Antunica je pozvao sve da se pridruže na ovom posebnom misnom slavlju.

– U prvom redu, to je jedna velika sreća i zadovoljstvo, nakon 20 godina završiti obnovu crkve i dovesti je u funkcionalno stanje. To je na neki način velika Festa, sveti Vlaho je već mnogo godina štovan na našem području, slično kao i u Dubrovniku. Ovim se vraćamo izvorištima. Prijašnjih godina je isto tako bilo lijepo, ali ova sad situacija sve kompletira. Zadnjih par godina se na crkvi intenzivno radi, a postoji izrada Projektne dokumentacije za uređenje okoliša crkve – rekao je Antunica.

Dodao je kako ukupan projekt iznosi 12 milijuna kuna, a do sada je utrošeno oko 9 milijuna kuna. Isto tako, obnovu crkve financijski su u velikom dijelu potpomogli ljudi iz Stona i Malog Stona te niz donatora iz Domovine i inozemstva, a financirana je od strane Ministarstva kulture, Dubrovačko-neretvanske županije, Biskupije dubrovačke te Općine Ston.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist