Aktualno

POS “zapeo” zbog USKOK-a?

pos mokosica

Hoće li se program poticane stanogradnje u Mokošici (POS II) uspjeti ostvariti prema zamislima dubrovačke gradske uprave nakon što je Miroslav Bunić, vlasnik izglednog izvođača radova Zagorje – Tehnobetona, priveden od strane USKOK-a?

Naime, upravo je njegova tvrtka na natječaju dala najpovoljniju (najnižu) ponudu od 32,6 milijuna kuna za izgradnju 64 stana i sve je upućivalo kako će baš Bunićeva tvrtka dobiti taj posao, ispred splitskog Lavčevića i dubrovačkog Alfaplan građenja.

Ipak, i tih 32,6 milijuna kuna zapravo je bio značajno veći iznos od gornje granice cijene izgradnje POS-ovih stanova (28 milijuna kuna), ali su iz Grada Dubrovnika odlučili s 5 milijuna kuna iz Proračuna potpomoći cijeli projekt.

Podsjetimo, Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Dubrovnika je tijekom 2011. godine izradila svu potrebnu dokumentaciju i riješila sve imovinsko-pravne odnose, a prvi natječaj za izvođača radova na izgradnji i nadzoru na stambenom naselju POS Mokošica II je raspisan 5. kolovoza 2012. godine. Od tri prispjele ponude niti jedna nije zadovoljila uvjet natječaja u pogledu vrijednosti nabave te je natječaj poništen 20. rujna iste godine.

Ponovljeni postupak s ažuriranim troškovnicima i povećanom vrijednosti nabave u maksimalno dozvoljenom zakonskom okviru raspisan je 15. studenog 2012. godine. Opet su prispjele tri ponude, od kojih je ponuda koja je zadovoljila sve Zakonom o javnoj nabavi propisane uvjete skuplja za 4,9 milijuna kuna od iznosa sredstava osiguranih od strane Agencije, a koja su ograničena Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji.

Nakon odluke Gradskog vijeća o osiguranju nedostajućih sredstava u proračunu Grada Dubrovnika za 2014.godinu, Upravno vijeće Agencije će u najkraćem mogućem roku na sjednici donijeti odluku o odabiru izvođača i ovlastiti ravnatelja za potpisivanje Ugovora s izvođačem radova odmah po isteku svih žalbenih rokova sukladno Zakonu o javnoj nabavi.

Građani Dubrovnika na POS stanove čekaju od 2008. godine. Tada je i utvrđena lista budućih stanara. Privođenjem Miroslava Bunića dubrovačka POS-trakavica mogla bi se još više odužiti.

Pročitajte još

NEKADAŠNJI ŽUPNIK SV. VLAHA U SLANOME Fra Mladen Vukšić novi je kotorski biskup

Dulist

Ne kupajte se u Mlinima, more je zagađeno fekalijama!

Dulist

U 72. godini života napustio nas je dubrovački branitelj Igor Žuvela

Dulist