Aktualno

Porezna uprava zaplijenila tri privatna zrakoplova

pdv novac

Nakon što je krajem srpnja prošle godine objavila porezni ‘stup srama’, Porezna uprava pokrenula je preko tisuću ovrha nad pokretninama poreznih dužnika.

Prema njihovim posljednjim podacima, u 1379 slučajeva ovrhe nad pokretninama, Porezna uprava izvršila je upis na 3124 vozila, 28 plovila, ali i tri laka zrakoplova nepoznatih vlasnika.

Pri naplati poreznog duga dužnicima porezne vlasti pokrenule su 201 predmet ovrhe i nad nekretninama u vlasništvu poreznih dužnika koji duguju 73,2 milijuna kuna. Ovršena su 82 stana, 38 apartmana i 19 zgrada. U okviru naplate duga ovršeni su stambeni prostori, ali i tri oranice, šest voćnjaka i osam parkirnih mjesta.

Na listi poreznih dužnika, objavljenoj u srpnju prošle godine na kojoj prvih stotinu pojedinačno duguje oko 20 milijuna kuna, našle su se i pravne osobe s dugovanjima iznad 300 tisuća kuna, obrtnici s dugovanjima većima od 100 tisuća kuna te građani koji za poreze i doprinose pojedinačno duguju više od 15 tisuća kuna. Ukupno, više od 102.000 poreznih dužnika državi ukupno duguju gotovo 30 milijardi kuna.

Iz Porezne uprave nisu smjeli reći imena onih kojima su u postupku ovrhe uzimali čak i lake avione.

Manji dio dužnika, njih oko tri tisuće, počeo je plaćati svoje dugove, do kraja prošle godine oko 202,9 milijuna kuna.

Impresivan broj zaplijenjenih automobila i stanova govori o tome da su ovršni postupci postali učinkoviti. Budući da su ovršili i lake zrakoplove, poreznicima će biti sve teže pobjeći.

Pročitajte još

Dubrovački HGSS-ovci sudjelovali u spašavanju paraglajdera na Biokovu

Dulist

Četiri sveučilišna odjela postaju fakulteti!

Dulist.hr

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist