Sport

PORAŽENI / GOŠK ispao u Županijsku ligu

gosk 30

Nogometaši dubrovačkog GOŠK-a od iduće sezone igratbće u 1. Županijskoj nogometnoj ligi. GOŠK je gostovao u sklopu 34. kola 3. HNL – Jug kod Kamena  u Ivanebgovini, igrao mu i je i remi za ostanak, no domaćin je tražio pobjedu koja mu jedino osigurava ostanak…

Na tugu ‘nebesko-plavih’ i njegovih navijača, GOŠK je poražen 2:0 (0:0), piše DBKsport, koji donose i ovo:

Domaćin je u prvih 15 minuta bio agresivnija momčad, Dubrovčani su se branili no sve do 21. minute kada je Kamen dobio udarac s bijele točke. Tada je više od 600 gledatelja bilo na nogama, s nestrpljenjem iščekivalo udarac Hrvatina Gudelja.. Velika odgovornost Gudelja, jer njegovoj momčadi igra samo pobjeda, no više je uspjeha u tom gotovo presudnim trenucima imao je Dalibor Kristić, vratar GOŠK-a koji je izvrsnom intervencijom zaustavio udarac.

Nastavak je donio nešto smirenijeg domaćina te otvoreniju igru ali u kojoj su ipak više posjeda i inicijative imali igrači Kamena no bez prilika kao u prvom dijelu. Čini se da će Uprava GOŠK-a uvelike zahvaliti vrataru Kristiću koji je, nakon obranjenog penala u 21. minuti, i u nastavku, točnije u 61. minuti bravuroznom obranom spasio svoju momčad od sigurnog rezultatskog zaostatka! Čude se gledatelji, njih oko 600 na tribinama igrališta u Ivanbegovini… Naime, u 66. minuti još jednom Kristić stupa na scenu, Jonjić je imao čistu priliku, ”zicer” za vodstvo svoje momčadi, no i ovaj put Kristić spašava da GOŠK ne zakorači u 1. Županijsku ligu!

U 70. minuti GOŠK je imao priliku preko Ivaniševića, njegov ubačaj u 16-ercu domaćin nekoga je dirnula u ruku, no sudac se nije oglasio. S druge strane niti minutu nakon, novi kazneni udarac za Kamen! Ovaj put je izvođač Kljenak koji ipak pogađa pored sve do sada nesavladivog Kristića – 1:0! Sedam minuta nakon još jedan pogodak u mreži GOŠK-a! Strijelac za 2:0 bio je Marin Jonjić nakon što je bio najviši u petercu gostiju…
GOŠK-a je danas predstavljao jedino Dalibor Kristić koji je činio čuda ispred svojih vrata. Bravuroznim obranama izluđivao je napadače domaćina, a kojima je obranio jedan od dva ispravno dosuđena kaznena udarca!

Nije to bila posebno dinamična utakmica Dubrovčana, bila je to potpuno identična slika kao i da se igra bilo koja prvenstvena. Branili su se GOŠK-ovci, prijetili iz kontri i polukontri, a dovoljno o dominaciji domaćina govori i podatak da je Kamen imao čak 14, a GOŠK samo 3 kornera!

S ovim porazom Dubrovčana jasno je da će se od iduće natjecateljske sezone na jedinom gradskom ”stadionu” igrati jedino utakmice 1. Županijske lige 1. Hrvatske nogometne lige za žene te utakmice nižih natjecateljskih kategorija!

Ne mora to značiti ‘slom’ dubrovačkog nogometa, dapače, zasigurno se mogu očekivati velike utakmice županijskih predstavnika, a pogotovo onaj ”vječiti derbi”, između GOŠK-a i Dubrovnika 1919.!

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist