Sport

Poraz Košarkaša Dubrovnika od Cedevite, presudilo prvo poluvrijeme

kk dubrovnik

U četvrtom kolu FAVBET premijer lige izgubili smo na gostovanju u Zagrebu kod Cedevite junior. Završilo je 87:73 (33:20, 25:13, 14:24, 15:16).

Od prve minute u B dvorani Doma sportova, domaćin se postavio kao dominantnija momčad. Posebno u napadačkom dijelu igre, gdje su u prvoj četvrtini imali već 8 trica. Istaknuo se Kevaughn Allen, koji je na poluvremenu imao 24 poena, a šut 9-9 (od toga 6 za tri poena). Na poluvremenu smo gubili 25 razlike (58:33). Pred nama su bile dvije dionice u kojima smo pokušali vratiti stvari u svoje ruke.

Na početku treće četvrtine smo upisali lijepu seriju od 7:0, kojom smo došli na 18 poena zaostatka (58:40). Trener Mulaomerović odmah je pozvao time out. Bio je to tračak nade za Dubrovnik. Nastavilo je dobro. Pogodili su Vujučić, Levi, i Guštin, pa smo došli na 13 koševa zaostatka (58:45). Treći period utakmice pripao je nama (24:14), pa se s 15 koševa razlike krenulo u zadnji period.

U zadnjoj smo četvrtini podigli u petu brzinu u obrani, a time došli i do zaostatka 12 razlike (75:63 i 79:67). No, uslijedio je pad koncetracije, što je domaćin iskoristio i u konačnici zasluženo slavio.

-Čestitam Cedeviti. Presudilo je prvo poluvrijeme i nerealno dobar šut Cedevite. pogotovo za tri. U drugom smo zaigrali onako kako igramo, puno agresivnije, i smanjili broj koševa skoro za duplo. Promašili smo neke zicere, što je domaćin kaznio. Škola, iskustvo, idemo dalje – rekao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

 

Foto: KK Dubrovnik

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist