Zanimljivosti

Popret naš svagdašnji

osojnik1

Kulturno-umjetničko društvo 'Sv. Juraj Osojnik' i ove godine nastavlja pričati 'Priče iz salačkih komina'. Ovogodišnja manifestacija  održat će se pod naslovom "Popret naš svagdašnji".

Popret naš svagdašnji u suštini je seoski igrokaz, kojim se želi prikazati uloga komina i popreta u životu jedne tradicionalne seoske obitelji, koja se sastojala od velikog broja članova kućanstva. Najčešće su pod istim krovom živjeli đed i baba, otac i majka, s brojnom djecom.

Njihove zgode i nezgode, tegobe i radosti, trenutci rada i trenutci zabave prikazat će se u nedjelju 11. studenog 2012. u 14 h na Osojniku ispred Crkve.

Nakon igrokaza posjetitelji će se moći zabaviti plešući linđo, degustirajući tradicionalne seoske specijalitete ovog kraja, koje će u sklopu eko pjace moći kupiti za ponijeti doma.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu i zavire u salačke komine da vide čega tu sve ima. Program će bit zanimljiv svim uzrastima, a posebice djeci s obzirom da će u igrokazu sudjelovati i životinje. Kuhat će se bobica koja će nakon igrokaza moći kušati.
 

Pročitajte još

(FOTO) LJETNE RADIONICE Kako male Konavoke pletu, vezu, crtaju…

Dulist

STEM ljeto u ZTK nastavljeno raznovrsnim radionicama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist