AktualnoUrednički izbor

PONUDILI GA I ŽUPANIJI Prodaje se ljetnikovac Bunić – Gradić u Gružu

bunic gradic ljetnjikovac03

Ljetnikovac Bunić – Gradić u Gružu ide u prodaju, a suvlasnici su ga ponudili Dubrovačko-neretvanskoj županiji na prvokup. Međutim, kako je vidljivo iz Odluke, Dubrovačko-neretvanska županija na sljedećoj će sjednici odbiti pravo prvokupa temeljem ponude Sandyja, Inge i Emilije Cobenzl za prodaju ljetnikovca Bunić – Gradić po cijeni od pet milijuna eura. Riječ je o ljetnikovcu na Obali Stjepana Radića, a, podsjetimo, u suvlasništvu je više osoba pa su osim udjela koji drži obitelj Cobenzl županiji ovaj ljetnikovac na prodaju ponudili i talijanski suvlasnici, konkretno, obitelj Beccali, Ceccacci i Gigante, a županija je i u njihovu slučaju uputila prijedlog o odbijanju prava prvokupa.

DuList je u travnju 2019. posjetio Sandyja i Ingu Cobenzl u ljetnikovcu Bunić – Gradić, a povod je bio zid ovog ljetnikovca koji je oduvijek izgledao kao da bi se mogao urušiti na cestu. Priča o ovom zidu nije ispala toliko dramatična, ali opet ni nimalo jednostavna, a brat i sestra Sandy i Inga Cobenzl koji u ljetnikovcu žive od 1961. godine DuListu su otkrili što je doista na stvari. Ovaj zid, ističu, više im se ‘popeo na vrh glave’. Svi ih stalno za njega pitaju te im se ne sviđa što ih se želi prikazati kao da ne brinu za sigurnost prolaznika.

-Čini nam se da nam netko ‘radi o glavi’ i želi doći do ljetnikovca. Naime, mi smo suvlasnici jedne petine, a još četiri talijanske obitelji suvlasnika drže ostale četiri petine. Mi im plaćamo stanarinu jer ujedno živimo i na njihovim dijelovima ljetnikovca. Netko nas konstantno želi prikazati kao da ne možemo brinuti o ljetnikovcu ni sigurnosti ljudi. Ako će se zid rušiti i sanirati, postoji i pravna strana. Nećemo onda mi plaćati sve radove kao i do sada, već bi troškove trebali snositi i suvlasnici iz Italije. I oni su dužni platiti četiri dijela tog zida i to ne samo njega nego krova i sve što treba popraviti. A, nikada, što god smo ih zvali nisu niti odgovorili. I to ne samo nama, nego i gradskoj upravi. Popravljali smo krov na koji smo morali postaviti specijalne kupe, uveli struju, kanalizaciju, vodu, telefon jer ništa od toga u ljetnikovcu nije postojalo kad smo uselili – istaknuli su nam tada Inga i Sandy Cobenzl naglasivši da ostale suvlasnike ljetnikovac i njegovo održavanje uopće ne zanima.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist