Hrvatska

POMOĆNIK MINISTRA Luko Vuletić: Trebamo raskrinkati mit o autocesti do Dubrovnika

luko vuletic zracna luka

Radni dan mi traje od jutra do sutra. Zadovoljan jesam, ali uvijek se sam prema sebi postavljam – može se više – započeo je razgovor Luko Vuletić, koji je pred nešto više od mjesec dana postao pomoćnikom ministra Siniše Hajdaša Dončića u Upravi za prometnu infrastrukturu i fondove EU pri Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.
Vuletić je na to mjesto došao s pozicije direktora zajedničkih poslova Zračne luke Dubrovnik gdje je sudjelovao u apliciranju dubrovačke zračne luke prema fondovima Europske unije.
– Nakon što je pomoćnik za infrastrukturu i EU fondove, Marko Lončarević dao ostavku zazvali su me iz Ministarstva i bez ikakvog uvoda i pitanja, ponudili su mi mjesto pomoćnika za EU fondove. Naravno, nisam puno razmišljao.

Koliko je nezgodno prihvatiti poziciju pomoćnika ministra u zadnjoj godini vladanje jedne Vlade, u ovom slučaju premijera Milanovića?

O tome uopće nisam razmišljao. Meni je ovo prvenstveno izazov i potvrda moga dosadašnjeg rada, a je li to četiri godine, godina, pet ili deset u ovom trenutku ne razmišljam, ne opterećujem se time i kod donošenja odluke za prelazak u Ministarstvo nisam na taj način razmišljao. Znao sam otprilike kako je ustrojeno Ministarstvo što se tiče EU fondova. Ministarstvo je upravo u procesu reorganizacije i bit će ustrojena posebna Uprava za Europske fondove.ž

Koji su projekti s juga Hrvatske prioritet i što kaže Luko Vuletić o Pelješkom mostu pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist