Hrvatska

Policija istražuje okolnosti pada letjelice na Jarunu

policija mup

Policija jutros na Jarunu provodi očevid nakon pada objekta iz zraka. Policija je potvrdila da su pronađeni krater te dva padobrana. Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid uz sudjelovanje svih nadležnih službi, piše Večernji.

– Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana – naveli su iz policije te dodali: – Na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana.

Također, pozivaju građane da putem društvenih mreža ne dijele snimke i fotografije s mjesta događaja. Dodajmo kako iz Ministarstva obrane zasada niti potvrđuju niti demantiraju bizarni događaj, ministar obrane Mario Banožić samokratko kaže da “MORH provodi istražne radnje”. Ujedno, u MORH-u još ne mogu potvrditi tezu da se u Zagrebu srušio dron Tupoljev Tu-141, ali su sve skloniji vjerovati da je riječ o dobroj tezi i da se radi baš o toj letjelici.

Zatvoren dio Jarunske ulice

Zbog neidentificirane letjelice koja je pala u zoni Jaruna zatvoren je dio Jarunske ulice od križanja s Habarleovom do Selske. Zet je priopćio kako autobusne linije terminala Savski most, pri polasku s terminala nastavljaju Savskom cestom, skreću lijevo na Zagrebačku aveniju te lijevo na Selsku cestu odakle prometuju dalje Jadranskim mostom na svoje uobičajene trase. Zbog navedenog očekuju se odstupanja od planiranog voznog reda te mole cijenjene putnike za strpljenje.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist