Zanimljivosti

Polaznici ovotjednih radionica STEM ljeta u ZTK izrađivali 3D modele

StemLjetoZtk3dModeliranje3dPrintanje3

U predzadnjem tjednu STEM ljeta u ZTK polaznici radionica učili su 3D modeliranje i 3D printanje. Četiri radionice u srijedu i četvrtak održali su Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s Informatičkim klubom Futura u Centru za djecu, mlade i obitelji Dubrovnik.
Polaznici radionica su u programu Tinkercad crtali 3D modele privjeska s imenom i druge modele po svojoj ideji. Naučili su pripremiti 3D modele za ispis, koji su se na kraju radionice i isprintali na 3D printerima i poklonili polaznicima radionica, dok će se neki polaznici morati naknadno vratiti po svoje jer za pojedine modele treba nekoliko sati da se isprintaju.
Idući tjedan STEM ljeto u ZTK završava radionicama WeDo 2.0 robotike za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole. Radionice će se održati 4. i 5. rujna u terminima 9:30-10:30 i 11:00-12:00 u Centru za djecu, mlade i obitelji Dubrovnik, u suradnji s Informatičkim klubom Futura. Broj sudionika na radionicama je ograničen, stoga se potrebno prijaviti na www.ztk-du.hr/stem-ljeto/.
STEM ljeto u ZTK od srpnja provode Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji s udrugama članicama, a program je ispunjen mnogobrojnim i raznovrsnim radionicama kako bi učenici upotpunili ljetne praznike i usvojili nova znanja i vještine.

Pročitajte još

Nikolina Družić iz Dubrovnika osvojila titulu 56. ‘Prvi glas Zagorja’

Dulist

Mladi dubrovački bend ‘Rock Palace’ nastupa na Laternenfestu!

Dulist

JOŠ JEDNO PRIZNANJE Cavtat je najekskluzivnija destinacija u Europi

Dulist