Aktualno

OBIŠLI SMO BUTIGE Neki su već počeli sa ‘zaključavanjem’ cijena

zakljucane cijene konzum 1

Pojedini trgovci već su se počeli pripremati za ponedjeljak, 18. rujna kada će morati imati jasno naznačene proizvode kojima je Vlada RH ograničila cijene. Među njima je i Konzum čiji djelatnici užurbano ovog petka lijepe po butigama naljepnice na kojima je katanac, što bi trebalo označavati zamrznute cijene. No, naljepnice nisu još istaknute na svim proizvodima s ograničenim, iako vjerujemo kako će se to sve stići obaviti tijekom današnjeg dana. No, od ponedjeljka će svi trgovci morati imati iste oznake, kakve je propisala Vlada.

logo ogranicena cijena

Primijetili smo u našem obilasku i kako u ovom trgovačkom lancu ima dosta akcija, a ne samo, kako je to bilo uobičajeno u posljednje vrijeme ‘super prilika’.

Obišli smo i Tommy u Lapadu kako bismo provjerili jesu li i oni počeli s postavljanjem posebnih oznaka na proizvode čije su cijene ograničene. U Tommyjevoj butizi u petak ujutro nismo mogli naći posebne oznake. No, neki od osnovnih proizvoda za kućanstva koji će od idućeg tjedna imati novu, najviše ograničenu cijenu već sada koštaju niže. Ne znamo je li riječ o novim cijenama ili o već otprije postojećim.

Primjerice, pet kilograma krumpira iznosi 2,85 eura (21,47 kuna). Od ponedjeljka, 18. rujna, njegova nova najviša cijena iznosit će 3,99 eura. Mliječne čokolade marke Milka i Dorina od 80 grama iznose 1,29 eura. Inače, mliječna čokolada od 80 do 100 grama od ponedjeljka će koštati također 1,29 eura. Nadalje, što se tiče pasirane rajčice u tetrapaku od 500 grama, u Tommyja se već danas mogu pronaći ispod 1 eura, a ima i onih iznad te cijene. No, Vlada će njenu cijenu od ponedjeljka ograničiti na 1,09 eura. Cijenu špageta od 500 grama, Vlada će ograničiti na 1,09 eura od početka idućeg tjedna. U Tommyja su špageti marke Barilla 1,09 eura.

U Studencu, barem onom u Ulici Iva Dulčića još nisu počeli provoditi Vladinu mjeru o ograničavanju cijena.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist