Sport

POJAČANJE U GRUŽU Stiže novi centar iz Kanade

jug nicolas bicari

Nicolas Constantin Bicari kanadaski reprezentativni centar, dosadašnji igrač Marseilla bit će sljedeće dvije godine igrač VK Jug CO.

Bicari je rođen u Kanadi, Montrealu, 5. prosinca 1991. godine, visok je 194 cm, a težak 104 kg. Iako je kanadski državljanin ima i talijansku putovnicu.
Još dok je igrao u Montrealu, točnije u klubu Camo waterpolo, kao osamnaestogodišnjak je pozvan u reprezentaciju za koju je nastupio 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Rimu. Proteklih godina bio je član francuskog Marseilla. VK Jug CO ozbiljnije prati 22-godišnjeg centra Nicolasa Bicarija posljednjih nekoliko mjeseci, točnije od svjetskog prvenstva u Barceloni 2013. godine.
– Ponosan sam i počašćen činjenicom da ću se priključiti klubu u kojem igraju vrhunski igrači i koji u svijetu vaterpola predstavlja sam vrh. Dat ću sve od sebe da svoju igru dignem na najvišu moguću razinu kako bih pomogao klubu u ostvarenju ciljeva i osvajanju trofeja. Iskreno sam uzbuđen što ću igrati u Dubrovniku pred najboljom publikom na svijetu. To je velika odgovornost i učinit ću sve da zaslužim povjerenje i opravdam očekivanja dubrovačkih navijača – javio nam se Nicolas Bicari iz Montreala.
Kao centar kanadske reprezentacije i igrač Marseilla Bicari je bio ‘daleko od očiju’, te je njegova igra manje poznata dubrovačkoj javnosti.
– Jako mi se sviđa način na koji igra. Na prvu ostavlja dojam da je spor i nezgrapan, umiri i sebe i beka, ali onda eksplodira i reakcije su mu nevjerojatne. Riječ je o centru realizatoru, igraču koji ide na gol i koji ne odustaje. Zadnje vrijeme ga je za nas pratilo nekoliko trenera i svi ga hvale. Ako bude pozitivan i pokaže želju i borbenost kao njegov prethodnik Jure Marelja, jako će nam dobro doći – kazao nam je pomoćni trener Juga, veliki centar Mile Smodlaka.
Na završnom turniru FINA Svjetske lige koji se prije tjedan dana igrao u Dubaiju Nicolas Constantin Bicari je postigao 13 golova u pet utakmica, a samo u utakmici s Australijom zabio je 5 golova.

VK Jug

Pročitajte još

Vlaho Pavlić Hrvatsku doveo do pobjede nad Crnom Gorom

Dulist

Lea Deranja nastavlja nizati odlične rezultate!

Dulist

EP U VATERPOLU DO 19 GODINA Hrvatska svladala Španjolsku

Dulist