Grad

POHVALILI SE IZ GRADA Odjelu Zrinke Raguž plaće su financirane europskim sredstvima

c zrinka raguz002

Rashod za plaće službenika Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika ne ide na teret proračuna Grada već se navedeni troškovi u godišnjem iznosu od dva milijuna kuna u potpunosti pokrivaju upravo putem europskih fondova. Navode to iz Grada Dubrovnika napomenuvši kako o važnosti formiranja novog Upravnog odjel govore sami rezultati. Naime, u dvije godine Grad Dubrovnik je putem Odjela povukao 200 milijuna kuna europskih sredstava, a do kraja godine u planu je još najmanje 100 milijuna kuna.

-Podsjetit ćemo da do lipnja 2017. godine Grad Dubrovnik nije uprihodovao niti jednu lipu u proračun iz europskih fondova, a radom Odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, uz također novooformljeni Odjel za izgradnju i upravljanje projektima, iznos koji će se sliti u gradsku blagajnu do kraja mandata ove gradske uprave dosegnut će milijardu kuna. Nadalje, kada govorimo o gradskoj upravi i broju zaposlenih u lipnju, 2017. godine bilo je 225 zaposlenih osoba. U veljači 2020. godine u službi u upravim tijelima Grada Dubrovnika je 278 djelatnika, što predstavlja povećanje broja zaposlenih od 53 osobe – navode iz Grada Dubrovnika.

Napominju kako najveći broj novozaposlenih otpada na djelatnike dva navedena novooformljena odjela kao i na komunalno i prometno redarstvo.

-Upravo kvalitetnim formiranjem prometnog redarstva nesnosne gužve, koje su nas ugrozile kao turističku destinaciju, postale su dio prošlosti. Putem komunalnog redarstva Grad je uveo red na javnim površinama, od stolova i stolica do bankomata. Četiri najveća komunalna društva (Čistoća, Sanitat, Libertas i Vodovod) u lipnju 2017. brojala su ukupno 839 djelatnika. U veljači ove godine broj zaposlenih u navedenim društvima je identičan – 839 djelatnika. Slijedom navedenog jasno je da svako zapošljavanje u gradskoj upravi ima, ne samo logiku, nego i rezultate, koji ta zapošljavanja itekako pokazuju pametnim i potrebnim potezima – zaključuju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist