Grad

PODRŽALI IDEJU Projekt ‘Respect the City’ zanimljiv kruzerašima

frankovic donald clia cruiser

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je, u sklopu služenog posjeta Sjedinjenima Američkim Državama, gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima u New Yorku održao sastanak s predstavnicima udruženja CLIA (Cruise Lines International Association).

-Gradonačelnik i suradnici u New Yorku su se sastali s predsjednikom Uprave CLIA-e te predsjednikom i izvršnim direktorom društva Carnival Corporation Arnoldom Donaldom, izvršnom direktoricom i predsjednicom CLIA-e Cindy D’Aoust te prvom potpredsjednicom ovog međunarodnog udruženja za strateško komuniciranje i istraživanje Megan King. Sastanak u New Yorku nastavak je razgovora započetih u Hamburgu u rujnu 2017. godine te prošlomjesečnog radnog sastanka radne skupine u Dubrovniku. Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio visokim predstavnicima CLIA-e na ozbiljnom pristupu i iskazanoj posvećenosti rješavanju problema s kojima se Dubrovnik kao destinacija susreće zbog velikog istovremenog priljeva gostiju s brodova na kružnim putovanjima – ističe se u priopćenju Grada Dubrovnika.

Iz Gradske uprave navode kako se obje strane slažu da će se ‘prvi opipljivi rezultati partnerskog odnosa vidjeti već ove sezone’.

-Čelnici CLIA-e izrazili su spremnost aktivno se putem svog PR ureda uključiti u inovativni projekt Respect the City kojim Grad Dubrovnik poduzima skup mjera i aktivnosti s ciljem održivog i odgovornog upravljanja destinacijom, što je zaokret u upravljanju koji predstavnici brodarskih društava u potpunosti podržavaju – stoji u priopćenju.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist