U novoj epizodi podcasta S Barbarom gostuje Katija Guljelmović, dubrovačka poduzetnica, zaljubljenica u kuhanje, tradiciju i naše običaje. Ona obožava Advent, uživa u svakom trenutku, a balone i dekoraciju kupuje tijekom cijele godine. Zadnju kolekciju donijela je čak iz Reykjavika.
U vrijeme Adventa ne propušta otputovati nekoliko dana i obići neke od poznatih europskih sajmova, a ove je godine obišla nekoliko njemačkih gradova s desetljećima dugom adventskom sajmovskom tradicijom. Zato I tvrdi: Ostavimo se mi kućica na Stradunu, to nije dijelom naše tradicije.
U razgovoru se dotakla i ponude na kućicama, a iznijela je i ideju na kojem bi drugom mjestu unutar zidina unijela blagdanski duh. Smatra da bi idealna lokacija bila na Gundulićevoj poljani.
Katija je otkrila kako spravlja bakalar i je li joj draži onaj na crveno ili bijelo, i je li cijena od 50 eura razlog zašto mnogi pribjegavaju oslićima ili nekim zamjenskim bokunima ribe. Ispričala je kako sprema svoju prvu kuharicu, ali i što misli o pomami za Dubai priklama.
U razgovoru s voditeljicom i glavnom urednicom Barbarom Đurasović Katija Guljelmović se dotaknula i svoje profesije te iznijela kako brojne Dubrovkinje, pogotovo one mlađe, ne zalaze u frizerske salone već se snalaze same kod kuće. Ovotjedna gošća nezaobilazno se osvrnula i posla kojim se s obitelji bavi u turističkoj sezoni te što sve osmišljava za svoje goste kako bi iz Dubrovnika otišli zadovoljni.
Hoće li se s prvim danima nove godine mijenjati cijene u frizerskim salonima, kako stiže obaviti sve poslove posebno u turističkoj sezoni, kakva je bila protekla sezona, kada ima prve rezervacije u 2025. godini, prema kome je bila kritična, ali i zašto su joj Konavljani uzor – pogledajte u novoj epizodi DuListovog podcasta.
Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.