DuList INPodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Irina Brajčić iz MasterChefa: Prvo što sam u Dubrovniku naučila je čistiti ribu, a spremam i sjajnu zelenu menestru

s barbarom Irina brajcic

Tek što je ispala iz popularnog kulinarskog showa MasterChef Irina Brajčić je uskočila u studio DuListovog podcasta. Bila je nadomak Top 10, ali u eliminacijskom izazovu nije uspjela skuhati dovoljno dobro jelo kako bi se još više približila završnici.

Irina Brajčić govori o svom iskustvu kuhanja u takvom showu, kako je bilo živjeti u kući s još 22 natjecatelja, ali i činjenici da je po cijele dane bila okružena kamerama, a svo vrijeme bez mobitela. Njezin ulazak u MasterChef je bio logičan slijed promišljanja o zdravoj prehrani, o novim tehnikama i jako je zadovoljna i zahvalna onim što je naučila od chefova Stipe, Gorana i Maria.

Cijelo iskustvo MasterChefa joj je dobro došlo jer joj je suprug, rekla je, ‘veliki gurman i treba ga nahraniti’. Irina, rođena u Beogradu koja se zbog ljubavi preselila u Dubrovnik, ispričala je, u podcastu S Barbarom, detalje o njihovom upoznavanju na putničkom brodu, gdje su i on i ona radili, zbližavanju te odabiru Dubrovnika kao mjesta gdje će stvoriti dom.

-Nekako mi je bilo logičnije da ja dođem na more, nego da on s mora odlazi u grad. Ne bi bila fer, stvarno ne bi bilo fer da je drukčije – rekla je iskreno Irina.

Prvo što je naučila u Gradu bilo je čistiti ribu i kuhati bakalar. Kako ga je taj prvi put tako dobro pripremila, od tad cijela obitelj u nje dolazi na Badnji dan na bakalar.

Irena je otvoreno progovorila i o izgladnjivanju koji su je s 15 godine doveli do anoreksije. Liječila se dvije godine, a bila je na samom rubu, sa samo 30 kilograma, pulsom 40 kada je završila u bolnici na aparatima.

Gošća podcasta S Barbarom već je napisala jednu knjigu u kojoj je progovorila o ljubavi prema sebi. Zlatna knjiga je objavljena u Srbiji, a prije nego je ušla u MasterChef kuću krenula je pisati i svoju drugu knjigu, za koju vjeruje da će je tiskati na proljeće, a promocija će biti u Dubrovniku i Zagrebu.

O čemu će pisati u drugoj knjizi, čega uopće nema u njenoj prehrani, koja joj je najdraža hrana, ali i koji su joj planovi nakon Masterchefa i zašto su je prošle godine u Beogradu pitali odakle je – doznajte u novoj epizodi DuListovog podcasta.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

NUTRICIONISTKINJA MIRNA SENTIĆ Recepti za zdrave blagdanske slastice

Dulist

[ADVENT NA VOJNOVIĆU] Halid nastupa u četvrtak

Dulist.hr

Najbolje igre za duge zimske večeri

Dulist.hr