Iako smo otvaranje druge sezone podcasta S Barbarom planirali nešto drukčije, na Good Food je stigao veliki Hrvoje Zirojević, i početni koncept je pao u vodu. Snimamo ga kad god on može, a vremena je bilo zbilja malo, s obzirom na to da je njegovo gostovanje u Gradu jako kratko. Chef Zirojević ili kako ga od milja zovu ‘ćaća’, ali i Oliverom hrvatske kuhinje u razgovoru s glavnom urednicom i voditeljicom Barbarom Đurasović protresao je stanje na hrvatskoj gastro sceni.
U njegovoj kuhinji nema demokracije, tamo vlada diktatura, jednoumlje i gotovo vojni režim, ali zato je waiting lista za ući u njegovu kuhinju podugačka. Kao veliki problem chef Zirojević ističe visoke cijene kako u nabavi, tako i na tanjuru, te nedostatak kvalitetnog kadra. Za fine dinning je rekao da je u zadnje dvije-tri godine upao u krizu ili kako se izrazio u ‘nekoj je osjetljivoj fazi’.
U nešto malo manje od sat vremena razgovora prisjetio se poznatih i celebrityja za koje je kuhao, a u posebno mu je dragom sjećanju ostao Bono Vox koji se vratio u njegov restoran. Morali smo ga pitati čezne li za zvjezdicom, onom najvrjednijom u kulinarstvu – Michelinovoj, ali i kad će otvoriti svoj restoran. Hrvoje Zirojević otkrio je koncept svog budućeg restorana i najavio veliki zaokret.
Kako uzvanici splitskog chefa reagiraju kada na gala večeri od šest-sedam sljedova posluži jednu malu sarmu s pireom kao i kakva su mu jela spremili ovogodišnji kandidati Masterchefa – doznajte u novoj epizodi DuListovog podcasta.
Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.