Aktualno

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

mokosica parking

U Ulici Između dolaca u Novoj Mokošici uskoro započinje izgradnja novog parkirališta kapaciteta 69 mjesta. Gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković, i direktor tvrtke Texo gradnja, Pero Račić, danas su potpisali ugovor o izvođenju radova.

Vrijednost ugovora iznosi 442.575,63 eura, a investicija obuhvaća površinu smještenu sa zapadne strane Ulice Između dolaca, koja se djelomično već koristi kao parkiralište. Predviđena je izgradnja većeg parkirališta kapaciteta 63 mjesta poviše zgrada HRVI/Dubrovačke stanogradnje te manjeg parkirališta s dodatnih 6 mjesta uz sjeverni rub ulice.

“Dosad je na ovom prostoru bilo neuređeno parkiralište s tridesetak mjesta. Ovo će biti uređena parkirališna površina, a rok izvođenja radova je četiri mjeseca. Vjerujemo da će izvođač radova ispoštovati navedeni rok”, izjavio je gradonačelnik Franković.

Parkiralište će biti omeđeno armirano-betonskim zidovima visine do 2.50 metara, uz čelične ograde na rubovima zbog konfiguracije terena. Također, planiran je pješački nogostup širine 1.60 metara te ozelenjivanje rubova parkirališta. Priključak na javno-prometnu površinu bit će izveden kao klasično „T“ križanje.

Ovaj projekt dio je šire strategije Grada Dubrovnika za poboljšanje prometa u mirovanju u Novoj Mokošici, gdje je do sada izgrađeno preko 200 novih parkirališnih mjesta.

Pročitajte još

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović

ŽALE SE U SUSJEDSTVU Debalk od sezone u Crnoj Gori, najgora sezona u Budvi ikad!

Dulist