Sport

POČINJE FINALE Prva važna, ali ne i odlučujuća

Vjekoslav Kobešćak

Konferencijom za novinare VK Jug CO je najavio prvu finalnu utakmicu doigravanja za prvaka Hrvatske koja se igra u srijedu, 6. svibnja na riječkoj Kantridi s početkom u 19 sati.

Direktor kluba Ognjen Kržić uvodno je rekao kako je Jug iznimno zadovoljan činjenicom da je osiguran plasman u finale prvenstva te Final six Lige prvaka te kako je u ovom trenutku sve podređeno finalnoj seriji doigravanja.

– Zadovoljni smo da smo došli do finala i to smo izborili s velikom sigurnošću. Riječ je finalnoj seriji i svaka utakmica će nositi nešto svoje. Prva je utakmica vrlo važna, ali nije odlučujuća. Imamo dovoljno iskustva da znamo da će svaki trenutak nositi svoju problematiku i tako ćemo se postaviti – rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak dodavši kako Jug u ovu finalnu seriju ulazi s jasnom željom da osvoji naslov prvaka Hrvatske.

– Svjesni smo da Primorje ove godine igra najbolji vaterpolo u Europi i u kakvom god sastavu igrali imju jednu sigurnost u igri. Atraktivni su u napadu, a posebno dobri u obrani gdje sa svojom bekovskom linijom lome sve protivnike, posebno od dolaska Damira Burića. Tu igru ove sezone nitko do kraja nije uspio slomiti – dodao je Kobešćak. U ime igrača na konferenciji je govorio kapetan momčadi Marko Bijač koji je potvrdio kako prva utakmica može biti važna, ali ne i odlučujuća.

– Maksimalno smo motivirani, iako je Primorje pokazalo svoju jačinu uvjerljivim pobjedama u dva finala koja su do sada igrali. Na njima je i mali pritisak potvrde svih tih uspjeha, ali i mi ćemo dati sve od sebe, iako smo svjesni da neće biti lako – riječi su kapetana Bijača.

Navijači Juga utakmicu će moći pratiti u izravnom prijenosu na Radio Dubrovniku, medijskom partneru VK Jug CO u srijedu, 6. svibnja od 19 sati.

Pročitajte još

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist