Kultura

POČEO 11. ‘DUBROVNIK U POZNO LJETO’ Večer posvećena obljetnici rođenja Johannesa Brahmsa

pozno ljeto dso egel zhu 2

Dubrovački simfonijski orkestar je koncertom u atriju Kneževa dvora u subotu navečer otvorio 11. Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Koncertom je ravnao maestro Valentin Egel, jedan od najboljih mladih dirigenata u Europi, dok je kao solist nastupio violinski virtuoz Dan Zhu, čest gost Grada i Orkestra. Glazbenici su večer posvetili 190. obljetnici rođenja Johannesa Brahmsa, jednog od najvećih predstavnika romantizma. Za ovu prigodu izabrali su Prvu simfoniju, dok je publika violinista slušala u jedinom Brahmsovom violinskom koncertu – u D duru.

Oduševljena publika više je puta solista i dirigenta vraćala na poklon te ih je ispratila ovacijama, stoga možemo reći, navode iz DSO-a, kako je otvorenje festivala ispunilo očekivanja publike.

Pred nama je još osam koncerata u sklopu festivala koji će trajati sve do 14. rujna. Sljedeći koncert je u u utorak, 29. kolovoza, a nastupa Brass & Percussion Septet DSO-a i cellist Vid Veljak s programom Tango the night (od Dubrovnika do Buenos Airesa).

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist