Grad

Počeli radovi na izgradnji Boćarskog doma ‘Đuro Miletić’

bocarski dom gospino radovi 6
DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

Počelo je izvođenje radova na izgradnji Boćarskog doma Đuro Miletić u Gospinom polju, jedne od više investicija u sportsku infrastrukturu koje se paralelno izvode, a uključuju rekonstrukciju i dogradnju klupskih prostorija VK Neptun i uređenje sklopa vanjskih igrališta uz Sportsku dvoranu.

Na gradilištu se izvode pripremni radovi poput čišćenja terena i strojnog iskopa tla, a uslijedit će ugradnja tamponskog sloja na temeljno tlo, zbijanje istog sloja i ugradnja asfaltne podloge za boćarske staze, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Izgradnja prvog boćarskog doma označava ostvarenje sna generacija zaljubljenika u ovaj sport, i to u godini u kojoj Dubrovački boćarski savez slavi pedeset godina postojanja.

-Realizacijom ovog projekta klubovi će moći sudjelovati u svim natjecanjima i natjecateljskim sustavima boćarskog sporta u Republici Hrvatskoj, a pred nama je i izgradnja boćarske dvorane u Komolcu – rekao je gradonačelnik Mato Franković pri potpisu ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Texo gradnja.

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju da se projektom planira uređenje boćališta unutar montažne dvorane koja će biti podijeljena na dva dijela – prostor za igru, koji obuhvaća četiri terena, spremište, tribine za gledatelje te prostor za igrače i suce i prostor za druženje u kojem će biti smještena kuhinja, spremište, WC te ulaz za igrače i suce. Svlačionice i sanitarije za igrače nalazit će se u montažnim kontejnerima pored dvorane. Vrijednost radova ugovorenog trajanja četiri mjeseca je 460.211,61 eura s PDV-om.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, novi boćarski dom nosit će ime Đura Miletića, prerano preminulog Dubrovčanina, djelatnika Linđa i boćara, po kojem se zove i Međunarodni boćarski turnir.

Pročitajte još

[FOTO] Postavljena nova prometna signalizacija na potezu od Boninova do Pila

Dulist

Od ponedjeljka se pojačava vozni red ‘petice’, 24 umjesto 13 polazaka

Dulist

POLAGANJE MAJSTORSKIH ISPITA Prijave do 20. rujna!

Dulist