Aktualno

POČELI RADOVI ISPOD BOLNICE Franković: Za razliku od Čačića, mi ćemo dom izgraditi!

radovi dom ispod bolnice naslovna

Počeli su radovi na izgradnji Centra za starije osobe – Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik. Objekt bi se, podsjetimo, trebao izgraditi u roku od 16 mjeseci, a nakon što se završi, biti najveći takav u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te će odgovoriti svim potrebama koje Dubrovnik i okolica imaju. Gradilište je ovog petka obišao dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima koji vjeruje kako će sve biti završeno u roku te da se neće dogoditi nikakva nepredviđena situacija koja bi rok mogla produljiti.

– Važno je naglasiti kako je dom sufinanciran od strane europskih fondova, ali i to kako će 410 korisnika koristiti vaninstitucionalne usluge gdje će se zapravo kroz sam europski projekt raditi na tome da naši sugrađani budu u svojim domovima, a da im službe budućeg Centra pružaju sve ono što im je potrebno – izjavio je Franković.

Dotaknuo se i prvog pokušaja izgradnje doma na ovoj lokaciji koji je neslavno završio.

-Sjećamo se Radimira Čaćića koji je ovdje došao, uzeo svu lovu i otišao. Nikad novce vratio nije, a niti je završio dom. U ovom slučaju to se neće dogoditi, dom ćemo izgraditi i predati na korištenje našim sugrađanima – rekao je gradonačelnik.

O radovima na projektu, nešto više rekla je i predstavnica izvođača, tvrtke Texo Molior Nataša Dedo.

-Trenutno se izvode radovi iskopa, nakon čega će početi radovi iskopa za prometnicu koja seže iza stabala. Zasad smo u iskopima tri, četiri dana a, materijal je zahvalan. Računamo sigurno dva mjeseca će bit dobroga iskopa. U međuvremenu će se krenuti AB konstrukcija, betonski radovi. Dobro je što smo na lijepoj lokaciji, ograđena je, imam dosta hlada i dobre prilaze, tj. okolne ulaze. Zasad možemo reći da radovi idu dobrim tijekom – kazala je predstavnica izvođača Dedo.

Pročitajte još

Franković: Treba povećati ovlasti prometnim redarima. Tada bi se lakše upravljalo Pilama

Dulist

60 GODINA SLUŽENJA BOGU Proslava Dijamantne svete Mise don Joza Njavra

Dulist

TRAŽI SE ZAUVIJEK DOM ZA TILLYJA Razigrani mačić spreman za udomljavanje

Dulist